Matsu El Viejo
Køb 6 stk. og spar 10%
Cedertræ
Dild
Figne
![Cedertræ](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Cedertræ_ikon.png)
![Dild](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Dild_ikon.png)
![Figne](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Figne_ikon.png)
En barsk og stædig vin til herremiddagen
El Viejo fra Matsu er lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne er toppen af poppen og kommer fra over 100 år gamle stokke, der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen er lagret hele 16 måneder på nye franske fade, hvilket giver den en unik karakter og dybde.
Topvin med stor tyngde og dybde
Dette er altså en topvin med stor tyngde og dybde. Kombinationen af noter som mørke bær, sort peber, krydderier, masser af koncentrat og ikke mindst vinens modenhed, gør den til en fornøjelse at drikke. Den er barsk og har meget på hjerte, masser af struktur, rygrad og et godt greb om tanninerne.
Lang lagring på franske fade
Fordi den får så lang tid på fad, bliver det en fantastisk powerful vin med en lang og standhaftig eftersmag. Det gør, at den passer godt til kød! Altså ikke en vin til små piger og ditto salater, men derimod et perfekt følgeskab til herremiddagen. Uden forhåbentlig at fornærme nogen, vil vi tillade os at kalde denne gamle svinger for en mandevin.
Etiketten og historien bag El Viejo
Fun fact: Etiketten på El Viejo forestiller en gammel vinmager fra Toro. Denne vin er da også Matsu-seriens ”grand old man” lavet på druer fra ældgamle stokke. Tilbage i 1880 og 90’erne udryddede vinlusen Phylloxera stort set alle vinstokke i Europa. Senere er disse blevet genetableret ud fra nogle amerikanske varianter, men der er nogle områder, blandt andet her i D.O Toro, hvor klimaet har været så tørt og barsk, at vinlusen måtte give op.
Gamle vinstokke i Toro-regionen
Derfor er nogle af disse stokke til El Viejo over 130 år gamle. Ret sejt! Alle tre vine fra Matsu-serien er lavet på Tempranillo, som høstes på et højt plateau i Toro. Her er klimaet barsk, med solbagende dage og iskolde nætter, så det er benhårdt at være vinstok (og vinmager) her. Toro betyder ”tyr” på spansk, og det er lige præcis, hvad der karakteriserer disse vine: en stor, svedende, gammel tyr, der er stædig som bare pokker.
En oplevelse fra Toro-regionen
El Viejo er ikke bare en vin; det er en oplevelse. Den repræsenterer en dyb forbindelse til jorden og traditionerne i Toro-regionen. Hver slurk af denne vin fortæller en historie om de gamle vinstokke, det barske klima og den dedikation, der kræves for at producere en vin af denne kaliber. Det er en vin, der kræver respekt og nydelse i fulde drag.
Kompleks smagsprofil og lagringspotentiale
Med sin komplekse smagsprofil og imponerende struktur er El Viejo en vin, der kan lagres i mange år, men som også kan nydes nu, hvis man foretrækker en kraftfuld og moden vinoplevelse. Den er ideel til at ledsage kraftige retter som grillet kød, vildt og rige gryderetter, hvor dens dybde og kompleksitet virkelig kan komme til sin ret.
Traditioner og moderne vinfremstilling
El Viejo fra Matsu er en vin, der skiller sig ud i mængden. Den er et vidnesbyrd om, hvad der kan opnås, når man kombinerer gamle traditioner med moderne vinfremstillingsteknikker. Det er en vin, der vil blive husket og værdsat af dem, der har fornøjelsen af at smage den.
Mød dem, der har lavet din vin
Spansk familievirksomhed med en kærlighed for vin. Vintae er fra La Rioja i Spanien, men de rejser gerne langt for at få fingrene i de helt rigtige vine. Vintae blev startet af José Miguel Arambarri Terrero – en forretningsmand fra La Rioja – der i 1999 besluttede sig for at vende tilbage til familiens rødder: at producere lækre spanske vine. Desværre var familiens egne marker ødelagt af et vinlus-angreb. Han indgik i stedet samarbejde med Castillo de Maetierra og Maetierra Dominum. Det blev startskuddet for Vintae og udviklingen af Libalis-serien. Han fik senere selskab af sine sønner, Richi og José Miguel, der udgør Vintae, som vi kender det i dag.