2021

Ken Wright Cellars - LATCHKEY - Pinot Noir

10976

Aromatisk og balanceret lækkerbisken fra Ken Wright

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
775,00 kr. InStock

Pinot Noir fra Oregon: En vinoplevelse i verdensklasse

En Pinot Noir i absolut verdensklasse fra Ken Wrights eksklusive mark Latchkey. Uanset hvor stort dit kendskab til Pinot Noir-druen end er, vil Ken Wright Cellars Latchkey Pinot Noir 2021 begejstre.

Willamette Valley: et unikt vinområde

Med Oregon Coast Range mod vest og Cascade-bjergene mod øst strækker den 100 mil lange og 60 mil brede Willamette Valley sig mellem Columbia-floden i nord og Eugene i syd. På grund af beskyttelsen fra bjergene på øst- og vestgrænserne er Willamette Valley et køligere klimaområde med mange forskellige mikroklimaer. Dette giver en lang, skånsom vækstsæson, perfekt til velsmagende og kompleks Pinot Noir, og det er her, vi finder Ken Wright Cellars.

Ken Wright Cellars: dedikation til kvalitet

Vinhuset Ken Wright Cellars blev grundlagt i 1994 af Ken Wright, og de samarbejder med over et dusin af regionens bedste vinmarker. Dette giver dem mulighed for at skabe vine, der tydeligt afspejler de unikke karakteristika ved hver enkelt mark. Alle marker er omhyggeligt udvalgt for at skabe vine, der på fornem vis præsenterer regionens forskellige jordbundsforhold og mikroklimaer.

Bæredygtighed og certificering

Med sin dedikation til sublime enkeltmarksvine og bæredygtige praksis er Ken Wright Cellars en nøglespiller på Oregons vinscene. Ken Wright Cellars er certificeret af Oregon Tilth, som er et af de mest respekterede certificeringsorganer i verden. Dets krav er strenge, men de hjælper til at sikre, at druerne, der bruges til at producere Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir, er dyrket på en bæredygtig måde.

Latchkey Vineyard: beliggenhed og jordbund

Latchkey Vineyard er en 7 hektar stor vinmark, der med sin hældning på 15-20 grader ligger i ca. 500 fods højde østsydøst i Dundee Hills-appellationen i Willamette Valley. Vinmarken har været plantet med Pinot Noir-druer siden 2008. Latchkey Vineyard er kendt for sine kølige klimaforhold og sine rige jordbundsforhold. Vinmarken er drænet af en række små bække, hvilket giver druerne en god balance mellem frugtsyre og alkohol.

Jordens unikke sammensætning

Jorden på Latchkey-vinmarken er en blanding af vulkansk basalt med ler, sand og grus i Jory-serien. Jorden er dyb og veldrænet, hvilket giver druerne en god balance mellem frugtsyre og alkohol. Det vulkanske materiale giver desuden jorden en unik mineralitet, som bidrager til vinens kompleksitet og dybde.

Årgang 2021: en fremragende sæson

I Willamette Valley anses 2021 generelt for at være en fremragende årgang. Den var gavmild med hensyn til udbytte, modenhed og frugtens kvalitet og sundhed. Samlet set var vækstsæsonen tidligere end gennemsnittet. Høsten startede den 14. september og sluttede den 9. oktober. Der var et par ekstreme varmebølger i begyndelsen af sommeren, men i vinmarkerne var timingen perfekt til at rense meldug ud af vinmarken uden at skade frugten.

Perfekte betingelser for smagsudvikling

August var også meget varm, men temperaturerne faldt betydeligt i september, og regnskyl i september og begyndelsen af oktober gjorde det muligt at udnytte en forlænget modningsperiode for mere smagsudvikling.

Ken Wright Cellars Latchkey Pinot Noir: en formidabel vin

I denne fantastiske vin præsenterer Ken Wright på formidabel vis, hvor fortryllende en 100% ren Pinot Noir fra en af verdens mest prestigefyldte og prisvindende marker kan være.

Maceration og gæring: processen bag smagen

Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir er koldmacereret i 5 dage, hvor druerne og skallerne blandes, så de kan gære sammen. Druerne presses forsigtigt for at undgå at ødelægge drueskallerne, så de kan frigive de tanniner, der er så vigtige for vinens struktur og kompleksitet. Efter gæring ved 20-25 grader Celsius opnås en alkoholprocent på 12,5. Vinen er lagret i 10-11 måneder på 20% nye franske egetræsfade, hvor vinen har opnået den helt rette mængde af fad samt fine nuancer af vanilje, krydderier og røg.

Farve: en smuk palet

Denne vin spiller på en smuk palet af intense dybe rubin- og granatrøde farver, der er kendetegnende for en god Pinot Noir, der har gæret længe nok med sine skaller til, at farven gradvist har ændret sig fra lilla over rød til granat.

Duft: en intens aroma

Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir har en intens aroma af røde frugter, herunder søde kirsebær, modne jordbær og hindbær med noter af vanilje, krydderier og røgelse. De røde frugter er den mest fremtrædende duft i vinen. De er intense og saftige, med noter af dejligt søde bing kirsebær, jordbær og hindbær samt mere subtile noter af peber, nelliker, kanel og røg.

Smag: fyldig og kompleks

Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir 2021 indfrier de forventninger, duften har skabt, med en fyldig og kompleks smag. Den har en god balance mellem frugt, tanniner og syre. Frugten er intens og saftig. De herlige noter af røde frugter, smagfulde bing kirsebær, modne jordbær, hindbær og boysenbær lægger fundamentet og er de mest fremtrædende smagsnoter i vinen.

Eftersmagen: lang og vedvarende

De intense røde frugter giver efter et stykke tid plads til, at man kan mærke tanninerne, der begynder at sætte sig i munden. De er bløde og velintegrerede og giver hverken en skarp eller bitter fornemmelse, men er blot med til at understrege Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noirs gode struktur og balance. Eftersmagen er på samme tid både fyldig og blød. Den er kompleks og nuanceret, lang og vedvarende.

Madparring: perfekt til rødt kød

Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir 2021 er en kompleks og velbalanceret vin, der kan nydes til enhver lejlighed. Den er især velegnet til festlige sammenkomster, hvor man kan dele denne udsøgte fornøjelse med andre, og den kan naturligvis nydes sammen med velsmagende mad. Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir 2021 har karakter nok til uden problemer at spille sammen med kraftige retter med rødt kød som for eksempel oksemørbrad med pebersauce.

Anmeldelser: ros fra eksperter

Ken Wright Cellars Latchkey Vineyard Pinot Noir 2021 har modtaget en lang række meget positive priser og anmeldelser. Hér er et udpluk:

  • 94 point - ""A complex and elegant wine with a long, lingering finish."" - Wine Spectator
  • 93 point - ""A beautifully balanced wine with a delicious fruit-forward flavor profile."" - James Suckling
  • 92 point - ""A well-made Pinot Noir with a bright acidity and a smooth finish."" - Wine Enthusiast
  • 91 point - ""A great value for a Pinot Noir of this quality."" - Robert Parker's Wine Advocate

Etiketten: en æstetisk oplevelse

Hvis du tager et kig på etiketten, vil du se Latchkey vinmarken gennem de smukke 200 år gamle døre i vinkælderen. Det er et æstetisk smukt syn, der giver et glimt af den lange, stolte historie denne enestående vinmark har at byde på.

"

Årgang
2021
Oprindelsesland
USA
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Ken Wright
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.