2019

Massimago Marchesa Valpolicella Superiore DOC - ØKO

11325

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
199,00 kr. InStock
Smagenoter

Anis

Kirsebær

Lertøj

Anis
 Kirsebær
 Lertøj

Vinbeskrivelse: Marchesa Mariabella Ripasso fra 2022 er en frisk og elegant rødvin, som er Massimago vingårdens fortolkning af Ripasso DOC. Vinen er kompleks, men samtidig nem at drikke, og har en god balance mellem struktur og smag. Den byder på noter af kirsebær, vilde jordbær og kandiseret appelsinskal, hvilket giver en umiddelbar frugtig smag, der minder om den første hjemmelavede kirsebærmarmelade på året. Denne Ripasso er ikke lavet for at ligne den kraftige Amarone-vin, men for at fremhæve dens lyse, unge og dynamiske karakter.

Vintype: Tør rødvin

Certificering: Økologisk

Druer: Corvina, Corvinone, Rondinella

Jordtype: Kridt

Vinstokkens højde: 100-400 meter over havets overflade

Plantetæthed: 7.000 planter pr. hektar

Beskæring: Guyot-systemet (en metode til at træne vinstokke)

Fremstillingsproces: Druerne bliver håndplukket fra hele Massimago ejendommen, derefter fjernes stilkene og druerne bliver forsigtigt presset. Gæringen og macerationen (udblødning af druerne) foregår i ståltanke i flere uger. Efter den første fermentering tilsættes tørrede Amarone-druer til vinen, hvilket starter en anden fermentering (kaldet "ripassaggio"). Dette giver vinen mere struktur, kompleksitet og højere alkoholindhold. Herefter lagres vinen i 12 måneder på egetræsfade (Tonneau og almindelige egetræsfade) og yderligere 12 måneder på flaske for at modne.

Alkoholprocent: 14%

Karakteristika: Vinen har en klar rubinrød farve med intense noter af frisk kirsebær, røde bær og balsamiske noter (som balsamicoeddike). Du kan også finde duft af aromatiske urter som timian og mynte. Smagen er blød med noter af røde kirsebær, blommer og nelliker. Der er en god balance mellem de salte og søde smage, med bløde tanniner (de tørre elementer i vinen).

Anbefalede madparringer: Vinen passer godt til hvidt kød, fjerkræ, stegt kylling, kalvestuvning og lagrede oste. Den går også fint med amerikansk BBQ, krydret asiatisk mad, røget skinke og pølser som frankfurter og bratwurst. Den er desuden velegnet til iranske gryderetter.

Etiketten: Designet af Franco Chiani i samarbejde med Camilla Rossi Chauvenet. Etiketten hedder "Italian Facebook".

Årgang
2019
Oprindelsesland
Italien
Region
Veneto
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Producent
Massimago
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.