Ken Wright Cellars Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir
Som en åben skovbund i foråret.
Køb 12 stk. og spar 10%
Pinot Noir med geologisk finesse og bæredygtig passion
Med sin dedikation til sublime enkeltmarksvine og bæredygtige praksis er Ken Wright Cellars en nøglespiller på Oregons vinscene. Ken Wright Cellars er certificeret af Oregon Tilth, som er et af de mest respekterede certificeringsorganer i verden. Dets krav er strenge, men de hjælper til at sikre, at druerne, der bruges til at producere Ken Wright Cellars Willamette Valley Pinot Noir 2020, er dyrket på en bæredygtig måde.
Yamhill-Carlton markens unikke jordbund
Formet af millioner af års pladetektonik og vulkansk aktivitet, er Willamette Valley i Oregon et af verdens førende områder for produktion af verdensklasse Pinot Noir, og det er i denne dal, vi finder Yamhill-Carlton marken. Lidt nord for McMinnville ved foden af Coast Range, er den centreret omkring de to byer Yamhill og Carlton. AVA'en er omgivet af lave bjergrygge i en hesteskosform kaldet Spencer Formation, hvor North Yamhill River løber igennem.
Den primære jord i dette område kaldes Willakenzie, opkaldt efter Willamette- og McKenzie-floderne, og den findes særligt på de lavere skråninger af de vulkanske bjergrygge. Jordmaterialet er marine sedimenter og vulkansk sten på en sandstensbaseret klippe. Sandindholdet er ret højt. Jordens grove korn dræner hurtigt og etablerer en naturlig underskudsbaseret vandingseffekt. Denne egenskab opmuntrer vinstokkene til at dykke dybt ned i modermaterialets klippegrund for at finde næringsstoffer.
Wright siger, at grov, kornet, veldrænet modersten mister fugt som følge af dens sammensætning, hvilket påvirker vinstokken til at modne tidligere end i et område med vulkansk materiale - en bonus for dyrkere og vinproducenter, da det kan betyde at undgå mange frugtødelæggende vejrproblemer, som regn.
Vækstsæsonen 2021 i Willamette Valley
Foråret 2021 var køligt og vådt. Der var en del regn i marts og april, med lidt lavere temperaturer end normalt. Sommeren var varm og tør. Der var kun lidt regn i juli og august, og temperaturen var generelt over gennemsnittet. Efteråret var køligt og tørt, og med kun lidt regn i september og oktober, er høsten vellykket.
"Vores høstudbytte var lidt under tre tons i år, hvilket var perfekt til den akkumulerede varme, vi oplevede i løbet af vækstsæsonen," fortæller Ken Wright og fortsætter, "Sygdomme var ikke-eksisterende med de tørre forhold i sommermånederne, og gæringerne gik perfekt, uden at en eneste gik 'sideways' på os. Den nye vin i tønden er rig, udtryksfuld, detaljeret og dybt farvet."
Ken Wright Cellars' Pinot Noir
Ken Wright Cellars Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir er en hyldest til netop denne marks sedimentære jord. Ken Wright er den uovertrufne mester i at fremkalde det allerbedste fra en given mark; han krystalliserer nærmest essensen af netop denne marks unikke geologiske og klimamæssige forhold i de smagsnuancer, der har fundet vej til denne ypperlige Pinot Noir. Druerne blev håndplukket i september og oktober og macereret i 2-3 dage for at frigive tanniner og aromaer. Gæring i åbne cementtanke ved en temperatur på 20-25 grader Celsius. Vinen blev herefter lagret i 10 måneder i 100% neutrale franske egetræsfade, hvoraf 10% var nye. Den dybe, rubinrøde farve fungerer som en forsmag på den kompleksitet, der venter i glasset. Dette er ikke blot en vin; det er et kunstværk, der skaber forventning og åbner døren til en sensorisk rejse. Glassets kant reflekterer et subtilt lilla skær, og den krystalklare konsistens inviterer dig til at tage et øjeblik og værdsætte skønheden i dette flydende mesterværk.
Duftprofil af Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir
Som en åben skovbund i foråret. Du kan lugte de friske kirsebær, hindbær og jordbær, der vokser i skoven. Du kan også lugte den fugtige jord og de krydderier, der vokser i skovbunden. Løft glasset mod næsen, og lad duften af Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir tage dig med på en rejse gennem en fortryllende buket af forførende aromaer.
Smagsoplevelse af Ken Wright Cellars Pinot Noir
Ken Wright Cellars Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir er fortryllende. Smagen er som en mundfuld af solmodne frugter, der er blevet plukket lige fra træet, og den har nærmest udbrud af brombær, solbær, granatæble, dragefrugt og rabarber med saftige, dybe nuancer af røde og sorte kirsebær. Vinens smag er fyldig og harmonisk med subtile noter af gardenia, rosenblad, kaffe og nellike og denne helt særlige mineralske undertone fra netop denne marks sedimentære jord, der gør vinen til noget helt specielt.
Eftersmag og afslutning
Eftersmagen af Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir er en hyldest til vinenes vedvarende elegance og kompleksitet. Den frugtagtige symfoni, der dansede på ganen, fortsætter sin melodiske rejse og efterlader en behagelig eftersmag af modne røde frugter og et subtilt hint af vanilje. Eftersmagen er bemærkelsesværdig ved sin vedvarende længde, der inviterer til eftertænksomhed og fordybelse.
Madparring med Pinot Noir
Ken Wright Cellars Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir er ikke blot en vin; det er en oplevelse af finesse og raffinement. Server den ved en let nedkølet temperatur for at fremhæve dens kompleksitet og forfriskende karakter. Denne Pinot Noir er en ideel ledsager til delikate retter som grillet laks, andebryst med kirsebærsauce eller en klassisk ratatouille. Dens subtile krydderier og silkebløde struktur gør den også til en udsøgt fornøjelse at nyde, og man får straks lyst til at dele den med gode venner.
Ekspertanmeldelser af Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir
Ken Wright er en legende inden for vinfremstilling i Willamette Valley. Kens bedrifter er blevet anerkendt igen og igen gennem årene. I 2014 blev Kens 2012 Abbott Claim Vineyard Pinot Noir for eksempel rangeret som verdens bedste vin ifølge Wine Enthusiast. Ken Wright Cellars-vin har fået 111 karakterer på 90 og derover i Wine Spectator og Wine Enthusiast, og det fortsætter år efter år. Det skorter da heller ikke på fine ord til Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir:
- Robert Parker 91 point "A wine that is both fresh and fruity, with soft and rounded tannins."
- Wine Spectator 92 point "A grand wine with a complex and elegant flavor."
- Wine Enthusiast 90 point "A wine that is suitable for any occasion and will certainly impress your guests."
- 4,5 stjerner fra Wine Advocate "A wine worth experiencing."
- 5 stjerner fra Decanter "A grand wine that can be compared to a symphony." med tilføjelsen "This is a wine that will reward patient cellaring, but it is also delicious to drink young."
Ken Wrights filosofi og bæredygtighed
Wrights filosofi er at lade vinen tale for sig selv. Han bruger derfor ikke kunstige tilsætningsstoffer i sine vine. Han er også meget omhyggelig med at vælge de rette druer og jordbunde til sine vine. Ken Wright Cellars Yamhill AVA Sedimentary Pinot Noir er et resultat af Wrights passion og dedikation til at lave vine af høj kvalitet, og indgående kendskab til de unikke kendetegn hver enkelt mark gemmer på. Vinen er en hyldest til Willamette Valley og de sedimentære jordbunde, der giver denne vin sin kompleksitet og elegance. Jordbundene, der er så vigtige og afgørende for vinen, er smukt fortolket på vinenes etiket af den vidt anerkendte minimalistiske kunstner Susan T. Jones, og det er tydeligt, at her er tale om en helstøbt
God til
Sejltur
Fyld Kælderen
Eventyrlysten
Big Spender
Mød dem, der har lavet din vin
Ken Wright Cellars er et dedikeret vinhus, der er kendt for at producere topkvalitetsvine med Pinot Noir i spidsen. Vi taler om en visionær vinproducent, der prioriterer ren økologi og minimal indblanding i vinfremstillingen, fordi han mener, at det er naturen, der bør have hovedrollen. Med hans 40 års erfaring og visioner, har han arbejdet benhårdt for at skabe en solid økologisk vinproduktion med fokus på, at bevare druernes naturlige habitat og ansvar for naturen omkring.