2022

Vincent Couche Terre de Molesme Bourgogne Blanc

11431
På lager
399,00 kr. 299,25 kr. InStock

100% Chardonnay lækkerbisken  

Vingårde: Druerne kommer fra vinmarker med Kimmeridgian-jordbund, der er karakteriseret ved en kombination af ler-kalksten og lermergel. Denne unikke jordtype, der findes i visse dele af Frankrig, giver vinen en særlig mineralitet og friskhed. Kimmeridgian-jorden, der er rig på fossiler, skaber optimale forhold for Chardonnay-druen, der trives i kølige klimaer, og giver vinene en karakteristisk frisk syre og finesse.

Høst: 2020 – Denne årgang var præget af stabilt vejr og gode modningsbetingelser, hvilket sikrede druer af høj kvalitet med en perfekt balance mellem syre og modenhed. 2020 anses for at være et godt år for Chardonnay med fremragende aromatisk intensitet og struktur.

Vinifikation: Vinen er fermenteret både i amfora og egetræsfade. Fermentering i amfora giver en særlig kontakt med ilt, hvilket fremhæver frugtens renhed og bevarer druernes oprindelige karakter. Fadlagring tilføjer kompleksitet og subtil struktur med noter af vanilje og ristede aromaer. Denne metode kombinerer det bedste af to verdener, hvor amfora fremmer friskhed og mineralitet, mens fadene giver dybde og tekstur.

Lokale gærstammer: Ja – Ved at anvende naturligt forekommende gær fra druerne selv bevares terroirets autenticitet og unikke karakter, hvilket giver vinen en særlig dybde og kompleksitet, der afspejler vinmarkens mikroklima.

Certificering: I omlægning til biodynamisk dyrkning – Denne certificering understreger vinproducentens dedikation til bæredygtige og miljøvenlige metoder. Biodynamisk dyrkning går ud over økologiske principper og involverer en holistisk tilgang til vinproduktion, hvor man arbejder med naturens cyklusser og anvender naturlige præparater for at forbedre jordens sundhed og biodiversitet. Dette giver ikke blot en renere vin, men også en vin, der er dybt forankret i sit terroir.

Samlet set er denne Chardonnay en elegant og raffineret vin, der kombinerer traditionelt håndværk med moderne biodynamiske principper, og fremhæver Kimmeridgian-jordbundens mineralitet og Chardonnay-druens finesse.

God til

Jazz and Summer

Frankofil

Hygge

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Biodynamisk
Ja
Naturvin
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.