2019

Penley Estate Hyland Shiraz

10231
Læder, jordbund og lakrids. Ikke flabbet australsk – mere som en rank franskmand.

Køb 12 stk. og spar 10%

På lager
189,00 kr. InStock
Smagenoter

Blomme

Blåbær

Cedertræ

Blomme
 Blåbær
 Cedertræ

Fra fadbamse til finesse: Coonowara's kølige charme afsløret

Vi danskere forelskede os vildt i de store fadbamsede marmeladevine fra Barossa Valley i Australien tilbage i 90'erne. Jo mere fad, frugt og alkohol, des bedre. Disse vine sælger stadig godt, men der er flere australske vinmagere, som er ved at gå væk fra den stil, især dem som ikke har 40-45 grader om sommeren i deres område.

Maritimt klima i Coonawarra

Det område, vi er blevet forgabt i, er Coonawarra, hvor de har et meget mere maritimt klima. Dette klima gør det muligt at lave mere ranke og elegante vine. Coonawarra er kendt for sin unikke jordbund, kaldet Terra Rossa, som bidrager til vinens karakter og kompleksitet. Her finder man vine, der er mere balancerede og mindre domineret af fad og alkohol.

Hyland Shiraz: Tradition møder innovation

Hyland Shiraz er skabt af de to kvinder, Kate & Lauren, som har formået at kombinere tradition og innovation i deres vinproduktion. Vinen er fyldt med lakrids og krydrede noter, som giver den en spændende og kompleks smagsprofil. Der er masser af mørke bær og fylde, men stadig en vis kølighed, som man ser i Nordrhône. Denne kølighed giver vinen en friskhed og elegance, som er sjælden i australske Shiraz-vine.

Fadlagring og smagsbalance

Vinen har fået et skud fad, hvor 50% af fadene er nye, for at få rundet vinen af og give den endnu mere fylde. Denne balance mellem frugt, fad og kølighed gør Hyland Shiraz til en vin, der kan nydes både nu og gemmes i flere år. Den er perfekt til kraftige retter som grillet kød og vildt, men kan også nydes alene som en meditationsvin.

Ny bølge af australske vine

Hyland Shiraz er et glimrende eksempel på, hvordan australske vinmagere kan skabe vine, der er både komplekse og tilgængelige. Den repræsenterer en ny bølge af australske vine, der fokuserer på balance og terroir frem for blot kraft og intensitet. Dette gør den til et spændende valg for både nye og erfarne vinelskere.

Årgang
2019
Oprindelsesland
Australia
Region
South Australia
Vindistrikt
Coonawarra
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Producent
Penley Estate
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.