Caciorgna

Paolo Caciorgna mødte vi første gang ved foden af Etna på Sicilien, hvor vi faldt for hans fantastiske vine lavet på Etna, på druen Nerello Mascalese. Efter at have haft dem på vores vinliste i nogle år, var det på tide at se på, hvad han ellers havde oppe i hans ”moderland” Toscana.

Vi smagte hans vine og var forbløffet over den gode kvalitet, og købte straks ind i de vine også. Han lever og bor i Casole D’Elsa, som ligger i Siena provinsen, bare 30 km fra Siena by. Her har han 20 hektar jord, hvor der dyrkes korn, majs, solsikker og selvfølgelig vin og grøntsager til eget forbrug.

De opdrætter også de berømte Chianina køer, som er blandt de største køer i verden. Hvis man har besøgt Toscana er det helt sikkert at man har smagt bistecca alla fiorentina, der er en kæmpe bøf fra det kvæg.

Vinmarkerne er kun på 2,3 hektar, plantet i 2001 og det er kun Sangiovese der hænger på vinstokkene. Paolo er vinmageren både i Toscana og også på de få hektar de har på Etna, og det kan smages i vinene. De har alle et lille snert af tørre krydderier og vilde blomster, der gør dem let genkendelige og velsmagende.

 • Pladsholder
 • Pladsholder

  Caciorgna Alberaia Terre di Casole

  Siena darling, med masser af saft, kraft og krydderier

  208,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Caciorgna Guardoilvento, Nerello, Etna DOC Rosso

  Modne solbær og kirsebær med et skvæt af vulkanjord.

  276,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
 • Caciorgna Ciauría, Nerello, Etna DOC Rosso

  Begynder Nerello med krydrede noter og lethed.

  208,00kr. pr. fl. v/6 stk.
  Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris