Caciorgna Alberaia Terre di Casole
Køb 6 stk. og spar 10%
Paolo Caciorgna mødte vi første gang ved foden af Etna på Sicilien, hvor vi faldt for hans fantastiske vine lavet på Etna, på druen Nerello Mascalese. Efter at have haft dem på vores vinliste i nogle år, var det på tide at se på, hvad han ...
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Paolo Caciorgna mødte vi første gang ved foden af Etna på Sicilien, hvor vi faldt for hans fantastiske vine lavet på Etna, på druen Nerello Mascalese. Efter at have haft dem på vores vinliste i nogle år, var det på tide at se på, hvad han ellers havde oppe i hans ”moderland” Toscana.
Vi smagte hans vine og var forbløffet over den gode kvalitet, og købte straks ind i de vine også. Han lever og bor i Casole D’Elsa, som ligger i Siena provinsen, bare 30 km fra Siena by. Her har han 20 hektar jord, hvor der dyrkes korn, majs, solsikker og selvfølgelig vin og grøntsager til eget forbrug.
Vi havde længe ledt efter nogle gode vine fra Etna. Vi spurgte Nana Wad til råds, og hun anbefalede med det samme sin gode ven Paolo Caciorgna, som laver fremragende vine både i Toscana og på Etna.
Han har en helt speciel stil i sine vine, og man er ikke i tvivl når man blindsmager dem at det er fra ham. Han formår at få en masse noter af urter, og man føler lidt at man står midt i Provence, og bare dufter til blomsterhavet. Han har 3 røde og en hvid, og vi må sige at det er nok vores darling blandt de mange forskellige vinhuse, vi har fra Etna.
De opdrætter også de berømte Chianina køer, som er blandt de største køer i verden. Hvis man har besøgt Toscana er det helt sikkert at man har smagt bistecca alla fiorentina, der er en kæmpe bøf fra det kvæg.
Vinmarkerne er kun på 2,3 hektar, plantet i 2001 og det er kun Sangiovese der hænger på vinstokkene. Paolo er vinmageren både i Toscana og også på de få hektar de har på Etna, og det kan smages i vinene. De har alle et lille snert af tørre krydderier og vilde blomster, der gør dem let genkendelige og velsmagende.