Chateau Bethanie – Fruitière Vinicole d’Arbois

Samarbejde gennem krisen

Fruitière Vinicole d’Arbois er et af de første vinkooperativer, der blev grundlagt i Frankrig. Det blev skabt d. 4. januar 1906 på foranledning af 26 vinmagere i byen Arbois. På det tidspunkt havde den frygtelige phylloxera-vinlus decimeret antallet af vinstokke i Frankrig. Markedet blev overtaget af dårligere vine. Kooperativets vinmagere besluttede sig for at satse stenhårdt på højkvalitetsvine fra Jura.

Deres udholdenhed og jagt på fortræffelighed gjorde at Arbois modtog det første AOC-mærke (Appellation d’Origine Controlee) i Frankrig. Det skete d. 15. maj 1936. Et par år senere fulgte Côtes du Jura efter.

Siden 1969 har kooperativet haft deres tilholdssted i hjertet af Arbois. De fik hurtigt installeret en vinkælder og faciliteter til produktion af vin. Deres fokus var på miljøvenlig produktion. I dag huser de mere end 100 medlemmer fordelt på over 250 hektar, der i alt producerer over 1 mio. flasker Jura-vin.

Arbois og Jura-vinene

Beliggende ved foden af det første plateau ved Jura-bjergene, ligger Arbois. Arbois er en historisk by omkranset af vingårde og skove. Sammen former Arbois, Salins-les-Bains og Poligny det der kaldes Pays du Revermont.

I 1969 købte Fruitière Vinicole d’Arbois Château Béthanie i hjertet af Arbois by og indrettede det med en vinkælder og sofistikerede faciliteter til vinproduktion af de 5 Jura-sorter: Poulsard, Trousseau, Pinot Noir, Savagnin og Chardonnay.

Skal man tro på legenderne, så var Arbois-vine allerede berømte hos de gamle romere. Sic his quos diligo, “Sådan gør jeg, for dem jeg elsker” – dette er mottoet for byen Arbois og symbolet, som Fruitière Vinicole d’Arbois har gjort til virkelighed gennem deres blend “Béthanie”.

Tag chancen – prøv Jura-vine

Blomster eller typiske hvide; aromatiske, ekspressive, fuldblodsrøde; kraftige, boblende eller søde jaunes. Vinene Jura-karakter skinner tydeligt igennem. Hver dag siden 1906 har de fyldt deres vine med passion og know-how, når der skulle skabes unikke vine.

Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris