Matías Riccitelli
Washington State har Charles Smith. Argentina har Matías Riccitelli.
2 store rock’n roll personligheder, der laver fantastisk vin på deres helt egen måde.
Matías har det ikke fra fremmede – Hans far er Jorge Riccitelli, som har arbejdet for det meget kendte argentinske vinhus Bodegas Norton. Han var den første latinamerikanske vinmager, der blev Winemaker of the year i Wine Enthusiast i 2012 – bravo.
Matías er født oppe i den nordlige del af Argentina, helt oppe i Salta provinsen, i byen Cafayete, som ligger på grænsen til ørkenen og laver Argentinas allerbedste Torontes. Han flyttede til Mendoza for at udleve sin drøm om at lave vin, som ikke bare ender i store tankvogne og bliver solgt i 3 liters papkartoner i supermarkeder. Han har rejst vinverdenen tynd, men hans store mentor er stadig hans far, og i 2009 besluttede han sig til at lave sin egen vingård.
Vingården ligger i Las Compuertas, (1100 meter oppe i bjergene), som er det højeste punkt i Lujan de Cuyo. Her har han 20 hektar af uncrafted vine, som er et sted imellem 80 – 100 år gamle. Udover sine egne 20 hektar arbejder han sammen med andre vinbønder, og køber druer af dem.
I 2015 var han på udkig efter unikke vinmarker, hvilket gjorde at han tog turen til den sydligste del af landet, ildlandet (Tierra del fuego) i Patagonien, 1300 kilometer fra hans vingård. Her fandt han vinstokke der var plantet i Rio Negro dalen i 1960’erne på druerne Semilion, Malbec & Merlot.
Han laver sine vine efter de økologiske principper, men som så mange andre, vil han ikke bruge penge på certificeringer og bureaukrati. Han er med på bølgen med minimal intervention med vinen (naturvinsbølgen), hvor han ikke sprøjter, bruger minimale mængder sulfitter og bruger vinens egen gær.