Borgogno BAROLO DOCG FOSSATI 2014

Lækkerbisken med bid fra luksusmarken Fossati i Piemonte
StkPris
1+1.395,00kr.
6+1.185,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste

Borgogno BAROLO DOCG 2016 FOSSATI 2016

Druerne til denne vin kommer fra marken Fossati, der findes langs den sekundære vej, der løber fra Barolo til La Morra. Denne vinmark måler cirka 3,20 hektar med en sydøstlig eksponering, der varierer fra 290 til 50 meter over havets overflade.

Efter de økologisk dyrkede druer er blevet plukket, findes spontan gæring sted. Denne udføres af lokale gærtyper i cirka 12 dage i betontanke med kontrolleret temperatur (startende ved 22-25°, ender den ved en sluttemperatur på 29-30°). Dette er efterfulgt af maceration i 40 dage ved stabil temperatur på 29°. Efter aftapning begynder malolaktisk gæring og varer cirka 15 dage ved 22°. Herefter ældes den over 4 år i Slavonske egetræsfade, hvorefter yderligere forfining finder sted på flaske i 6 måneder.

Beliggende i Piemonte-regionen i det nordlige Italien finder vi det traditionsrige og familieejede vinhus Borgogno, der siden 1761, ved at holde fast i traditionelle produktionsmetoder, har produceret nogle af de bedste Barolo-vine i hele regionen. I starten producerede vinhuset små mængder, som primært blev solgt i lokalområdet, men den dag i dag nyder de i høj grad anerkendelse og er således velrenommerede blandt både andre dyrkere og drikkere.

Beliggende på den italienske halvø, har jorden fået en god procentdel sand i sin sammensætning gennem sedimentation fra Padano-havet, en følge af sammenstødet mellem de afrikanske jordplader for cirka 6 millioner år siden.

Dette er en bonus, der bevirker, at vinene i dette område er karakteriseret ved eksplosive blomster- og røde frugtnoter. Borgogno er velsignede med de 5 marker Liste, Cannubi, Cannubi San Lorenzo, Fossati og San Pietro delle Viole, der alle skaber vin i højeste Barolo kvalitet.

Vinen er af højeste kvalitet og får velfortjente og rosende ord med på vejen;

“Søde tørrede kirsebær, knuste blomster, cedertræ og pibetobak giver Fossati et forførende øverste register.”

93 point fra Antonio Galloni, Vinous

“Cedertræ og appelsinskal til den modne blomme karakter i duften. Fyldig med lag af fine tanniner, der er fint indvævet med frugt og chokolade. Smagfuld finish. Begynder lige nu at åbne sig.”

94 point fra James Suckling

”Duftene af krat, vilde bær, roser og kamfer danner en indbydende duft sammen med et strejf af skovbund. Den ungdommeligt stramme, krydrede smagsoplevelse byder på modne røde kirsebær, hindbærsyltetøj, stjerneanis og urter, der er indrammet af faste, forfine tanniner. Frisk syre holder det afbalanceret. Denne fantastiske vin er bestemt en til kælderen. Drik den fra 2026-2041.”

96 point fra Kerin O’Keefe, The Wine Enthusiast

Biodynamisk

Naturvin

Producent

Produkttype

Årgang

2014

Druer

Indhold

75

Alkohol

14

Vindistrikt

Økologisk

Sulfitter

Ja

Land

Indkøbskurv