Borovitza Orange garden

Orange garden
StkPris
1+210,00kr.
6+178,00kr.

Produktet er udsolgt

Føj til ønskeliste
  • Abrikos
  • Nektarin

Orange Garden

Delikat orangevin, hvor enebær og appelsinskal står frem. Ærgerligt at vi kun kunne få 120 flasker af denne fantastiske vin.

Borovitza Winery er en boutique-vingård beliggende i Bulgarien, der blev grundlagt i

2005 af Tsvetan Aleksandrov, der er en anerkendt vinproducent i Bulgarien. Historien bag Borovitza Winery er en historie om passion, innovation og kvalitet. Tsvetan Aleksandrov er en af de første vinproducenter i Bulgarien, der valgte at producere vin på en måde, der er inspireret af de bedste europæiske traditioner og teknologier. Han brugte også moderne teknologier og videnskabelig viden til at forbedre kvaliteten af vinene. I starten af 1990’erne, efter faldet af kommunismen i Bulgarien, blev vinproduktionen i landet liberaliseret, og mange nye vinproducenter kom til. Tsvetan Aleksandrov var en af dem, der så en mulighed i denne nye frihed, og han besluttede at grundlægge Borovitza Winery for at producere vin af høj kvalitet.

Borovitza Winery ligger i den nordlige del af Bulgarien, tæt på Donau-floden. Vinmarkerne ligger i den perfekte højde på mellem 290 og 550 meter over havet, hvor jorden er rig på mineraler og yderst velegnet til vinproduktion. Tsvetan Aleksandrov valgte at fokusere på at dyrke og producere vine af høj kvalitet, der repræsenterer Bulgarien og området omkring vingården på den bedste måde.

Da økologerne fra Borovitza i 2008 plantede en gren af ​​Chardonnay, viste det sig, at den producerede en ekstremt interessant vin med en højt mættet orange farve, som under gæringen gjorde nuancerne i vinen orange – orangevin. De kalder vinen “Fanta Orange” med et glimt i øjet, og den er blevet en af Borovitza-vinens største hits gennem årene, og den har været produceret i 10 år.

Orangevin skabes ved hjælp af standardteknologi med en meget kort gæringstid. Kombinationen af den udvalgte Chardonnay og terroiret er årsagen til en af de mest delikate orangevine, på grund af det lavere indhold af phenoler og andre stoffer, der udvindes i den klassiske teknologiske proces.

Den er lavet af Chardonnay og Traminer druesorter, dyrket i vingården Orange Garden. En af de unikke aspekter af Borovitza Orange garden vin er, at den gæres i egetræsfade ved hjælp af vildgær, hvilket giver den en karakteristisk smags- og aroma profil. Vinen har noter af appelsinblomst, honning og abrikos, med et strejf af vanilje fra egetræsfadene.

Generelt er Borovitza-vingården kendt for at producere højkvalitets, kunstneriske vine, der afspejler terroiren i regionen. Vingården bruger bæredygtige og økologiske landbrugspraksisser, og vinene er lavet med minimal indgriben i vinfremstillingsprocessen, så druerne kan udtrykke deres naturlige smag og karakteristika.

I 2018 blev Borovitza-vinproducenten tildelt en guldmedalje ved Decanter World Wine Awards for deres 2015 Chardonnay Orange Wine. Dette er en af ​​de mest prestigefyldte vin-konkurrencer i verden, og at vinde en medalje er en betydelig præstation for enhver vinproducent. Derudover blev Borovitza-vinproducenten i 2015 kåret som “Bedste bulgarske vinproducent” af Balkans International Wine Competition. Vinproducenten har også modtaget talrige priser og anerkendelse ved andre vin-konkurrencer og festivaler i Europa.

Aromaerne i denne vin – enebær, påskeliljer, mosede æbler og den lange eftersmag gør den til en unik, elegant sommerdrik.

Vindistrikt

Producent

Økologisk

Biodynamisk

Årgang

2020

Produkttype

Naturvin

Indhold

75

Alkohol

13,5

Sulfitter

nej

Druer

Land

Indkøbskurv