Can Axartell – Blanco – ØKO

Forfriskende og fyldig
StkPris
1+210,00kr.
6+178,00kr.
Føj til ønskeliste

Can Axartell – Blanco – ØKO

Vi er på Mallorca, nærmere betegnet den nordlige del, ikke langt fra byen Pollenca. Her finder vi Finca Can Axartell, som helt fra begyndelsen har valgt udelukkende at beskæftige sig med at dyrke og producere økologiske vine. I deres helt unikke vinhus laver de både vine baseret på klassiske druer som Syrah og Merlot, men de sætter også en kæmpe ære i, blandt andet gennem samarbejde med det lokale universitet, at bevare og udbrede kendskabet til lokale og i nogle tilfælde næsten “forsvundne” druer som Callet og Premsal.

Vingården ligger nogle få kilometer fra den lille by Pollenca på den nordlige del af Mallorca, hvor markerne snor sig for fødderne af Serra de Tramuntana bjergene, og de solrige sydvendte skråninger nyder godt af de kølige vinde, der blæser ind fra havet. Disse optimale klimabetingelser sikrer fuldmodne druer, som samtidig bibeholder deres friske syre.

Can Axartells marker befinder sig i et højere lag end selve vinhuset, der er opført i et gammelt nedlagt stenbrud, hvor det ligger helt uden aircondition eller klimaanlæg for konstant at kunne holde en perfekt temperatur til vinfremstilling og opbevaring. Højdeforskellen på markerne og selve huset, muliggør desuden et helt unikt koncept, hvor vinen flyttes helt fra markerne og i sidste ende helt til hver enkelt flaske udelukkende ved tyngdekraftens hjælp. Her bruges ingen mekaniske pumper eller lignende, og denne nænsomme metode er, ud over at være yderst energimæssig ansvarlig, en garanti for bevarelse af vinens finere smagsnuancer. Du kan læse meget mere om Can Axartells unikke tilgang og folkene bag, hvis du klikker på vinhusets logo her på siden.

Can Axartell Bianco er baseret på druesorterne Malvasía de Banyalbufar, Giró Ros og Premsal Blanc, der netop hører til blandt Mallorcas klassiske og lokalt forankrede druesorter. For at opnå den helt perfekte smag, indeholder blendet endvidere også Moscatell og Viognier. Vinen er først lagret på ståltanke for at bevare friskhed og mest mulig druekarakter, hvorefter den lagrer 4 måneder med bærmekontakt i franske egetræsfade.

I glasset præsenterer Can Axartell Bianco sig rigtig fint med sin klare strågule glans med flotte grønne reflekser, der lover godt for vinens livlighed og friskhed.

Næsen forkæles med en god aromatisk intensitet og stor kompleksitet, hvilket er resultatet af den sammensatte blanding af de forskellige lokale mallorcanske druesorter. Noter af modne tropiske frugter træder tydeligt frem på en baggrund af stenfrugter som pære og æble, som er relativt typiske for Premsal Blanc-sorten. Her er også friske antydninger fra den sjældne Premsal drue, der giver hvide blomster, æbler og pære. Et friskt hint af lime/citrusskal samt hvide blomster, akacie, stikkelsbær og våde sten.

På ganen er Can Axartell Bianco en vin med en meget direkte og frisk indgang. Vinen har en god fylde, der giver den vægt og elegance. Meget afbalanceret syre, som er resultatet af udtrykket i Malvasia de Banyalbufar-sorten. Vinen har en meget behagelig frisk karakter med strejf af hø og vanilje, der stammer fra den lette fadlagring af Giró Ros-sorten. Can Axartell Bianco er en aromatisk, sprød, ren og delikat skønhed fra det nordlige Mallorca, der opleves frisk, luftig, sprød, og en anelse cremet. Smagen byder på en overflod af delikate citrusfrugter, limeskal, kiwi og grønne æbler, komplementeret af hvide blomster, citrongræs og mynte. Slank krop, mineralsk og med en vibrerende og klokkeklar syre, der følger dig helt hen til vinens lange komplekse, bløde og cremede finish.

De fire måneders lagring på bærerne bidrager til at øge kompleksiteten og cremetheden af vinen, hvilket gør den meget elegant, og serveres den ved cirka 10 grader, vil Can Axartell Blanco være oplagt at nyde til citrusprægede fiskeretter såsom ceviche eller andre lette retter med rå marinerede skaldyr og fisk. Den er også perfekt sammen med vietnamesiske forårsruller eller asiatisk inspirerede salater med indslag af friske krydderurter. En alsidig vin, der passer godt til forskellige anledninger. Den kan nydes som en forfriskende aperitif eller som følgesvend til en bred vifte af retter. Den fungerer godt med lette sommermåltider, skaldyrsretter, salater eller bare som en kølig og afslappende drik på en solskinsdag.

Can Axartell Bianco kan selvfølgelig også sagtens stå alene, og den vil give dig masser af glæde i glasset allerede nu, mens den også sagtens vil kunne vinde yderligere ved op til 4 års lagring i flasken. Vinens syreindhold er velafbalanceret og giver den en livlig og sprød karakter. Duften af denne hvidvin er fyldt med friske og frugtagtige aromaer, herunder aromaen af ​​citronskal, pærer og hvide blomster. Dette bidrager til dens indbydende og appetitvækkende karakter.

En lækker hvidvin, der tilbyder en smagsoplevelse, der er både forfriskende og fyldig med karakter. Den er ideel til dem, der værdsætter økologi og ønsker at nyde en velbalanceret og velsmagende vin fra Spanien.

Produkttype

Årgang

2022

Indhold

75

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Alkohol

12,5

Producent

Vindistrikt

Sulfitter

Ja

Land

Indkøbskurv