Chateau Bethanie Arbois Pinot

100% Pinot Noir fra Jura, Frankrig.
StkPris
1+229,00kr.
6+195,00kr.
Føj til ønskeliste

Chateau Bethanie Côtes du Jura, Pinot Noir

Arbois’ Pinot Noir har en levende rød farve i glasset med et smukt, rubinrødt skær. Duften præges af en tiltalende, frugtig aroma af saftige kirsebær og sødmefulde hindbær. Vinen ligger blødt i munden, med subtile noter af frugt og jordbund, der leder tankerne hen på solmodne marker og skovbund.

Dette er en Pinot, som harmonerer smukt med retter af saftigt rødt kød, en charcuteri-platte eller når husets Grillmeister sætter i værk. Server den bedst ved en temperatur på 16° til 18°C og lad smagsoplevelsen folde sig ud.

Vinifikation: Druerne høstes fra Juras jordbund af grå og blå ler samt rødt ler, hvorefter de gennemgår en 15-dages gæring og maceration i tank ved 25°C. Efterfølgende lagres vinen i tank.

Lidt om producenten: Fruitière Vinicole d’Arbois er et af de første vinkooperativer, der blev grundlagt i Frankrig. Det blev skabt d. 4. januar 1906 på foranledning af 26 vinmagere i byen Arbois. Deres udholdenhed og jagt på fortræffelighed gjorde, at Arbois modtog det første AOC-mærke (Appellation d’Origine Controlée) i Frankrig. Det skete d. 15. maj 1936. I dag huser de mere end 100 medlemmer fordelt på over 250 hektar, der i alt producerer over 1 mio. flasker Jura-vin.

Læs mere om Arbois’ Jura historie.

Producent

Produkttype

Sulfitter

Ja

Årgang

2020

Druer

Indhold

75

Alkohol

12

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Indkøbskurv