Edelbauer Orange – Abartig Einfach! – ØKO

Edelbauer, Orange - Abartig Einfach!
StkPris
1+244,00kr.
6+244,00kr.
★★★★★★
Politiken
Føj til ønskeliste
  • Lime
  • Melon

Edelbauer, Orange – Abartig Einfach!

For 10 år siden var det slet ikke moderne at producere orangevin, men Østrigske Christoph Edelbauer er hoppet med på moden med denne økologiske variant, og det er vi sådan set ret begejstrede for.

Her bruges en blanding af druerne Muscatel, der under navnet Muscat oftest bruges i Spanien til søde og krydrede appelsinsmagende dessertvine, og Gewürtztraminer, der er en både krydret, tør og frugtig drue. Altså to hvidvinsdruer, som i produktionen får lov til at gære med både kvas og drueskind, hvorfra vinen langsomt får sin fine orange farve.

Men det er ikke kun farven, der er orange, for denne vin har en masse sødmefulde noter af netop orangefrugter; orangeskal, appelsin, klementin, abrikos og en masse skønne urter. Den er tør men frugtig og bare virkelig godt lavet, og som navnet indikerer; ikke helt normal – ment i en positiv forstand, vil vi lige pointere.

Abartig Einfach! er ny i Edelbauers portfolio og der er således kun blevet produceret to årgange og oplaget er ikke særlig stort. Så tøv ikke med at købe den, hvis du vil prøve en kuriositet af en orangevin.

Orangevin fra vores østrigske top producent! Vinen er i begrænset mængde. Der er 5 ugers skinkontakt. Druerne er Muscatel og Gewürztraminer og der er ikke tilsat sulfitter. I næsen meget urtet og i smagen får du blodappelsin og måske en smule jod. Hvis du er til orangevin, er dette et must! Der sker rigtig meget i denne vin. Prøv den til friske skaldyr eller oste som Comté.

Naturvin

Indhold

75

Alkohol

12,5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Årgang

2020

Økologisk

Produkttype

Sulfitter

Ja

Indkøbskurv