Vintae Libalis Rosé

Libalis Rosé
StkPris
1+119,00kr.
6+101,00kr.
Føj til ønskeliste

Vintae Libalis Rosé

Vintae Libalis Rosé er en vegansk og økologisk rosévin, der produceres af det spanske vinhus Vintae, der blev grundlagt i 1999 af José Miguel Arambarri, en passioneret iværksætter fra La Rioja og en stor kender og entusiast af vinverdenen. I dag leder han projektet sammen med sine to sønner, Ricardo og José Miguel, og skaber en revolution i vinindustrien ved at skabe innovative vine. Vitae vinhus er siden vokset sig til en sammenslutning af vindyrkere, der alle deler samme vision.

Libalis er Pepe Arambarris første vin. Drømmen om at kaste sig ud i et vin-eventyr i sine bedsteforældres fodspor. Pepe genopdagede druesorten Grano Menudo Moscatel, som var forsvundet fra La Rioja, men utroligt som det kan lyde, må denne unikke Muscat-vin lavet på Grenache (Garnacha) og Muscat Blanc à Petits Grains ikke tildeles DO Rioja klassifikation, så den eneste måde at fortsætte satsningen på den var at oprette en ny beskyttet geografisk betegnelse. Således blev IGP Valles De Sadacia født i 2003 med hjælp fra Vintae, der omfatter fire af de syv Rioja-dale i den østligste halvdel af regionen. Dermed var grundstenen til at beskytte vine lavet på denne druesort lagt. Frugtige og aromatiske vine, der skabte en ægte revolution, der stadig er i live i dag, to årtier senere. Et af resultaterne er Libalis Rosé. En rosévin fra Salacia-dalene produceret af vingården Castillo de Maetierra, på marker i området Calahorra (Finca Zarcillo og Finca Mejorana), hvor de økologiske stokke har stået siden 1999. Jorden har et højt saltindhold, hvilket giver relativt få druer per stok, men til gengæld øger den mineralske smagskompleksitet betydeligt.

Muscat og Garnacha druerne udvælges omhyggeligt, og høstes fra den 23. august til den 10. september om natten ved lave temperaturer i små kasser, så druerne forbliver intakte og ikke gærer for tidligt uden kunstig nedkøling. Druerne til Libalis Rosé udvælges møjsommeligt på vingården, og kun de klaser, der er i optimal modningsstand, slipper gennem nåleøjet, og bliver til denne fantastiske vin.

I glasses fremstår Libalis Rosé smuk laksefarvet, elegant, overbevisende, ren og lys. Næsen indbydes af en herlig duft af æble, pære, fersken, roser og frisk citrus med antydninger af jordbær og grapefrugt.

Med god længde, struktur og harmonisk balance mellem frugt, syre og alkohol, hvor ingen enkelt smagskomponent overstyrer de andre, glæder den meget afbalancerede smag enhver gane med en smagseksplosion af  jordbær, friske druer og citrus. En viduderlig finish med liflige frugtnoter og citrus efterlader en herlig følelse af friskhed

Denne vin, som har vundet guldmedalje ved Sakura Japan Women’s Wine Awards 2016, er aldeles fremragende som en kølig aperitif eller som følgeskab til lette retter som salater, skaldyr eller fisk.

Det er vinen, man deler med vennerne, en vin der smager af latter og delt fortrolighed. Vinen man vælger, når man ønsker at slappe af efter en hård dag. En vin, der smager af fredag, uanset hvilken dag i ugen det er. Paradis eksisterer og findes i en flaske vin. Libalis er en omfavnende tropisk eksplosion, der transporterer dig til livets vildeste side. Fordi de mest formidable øjeblikke ikke fødes, de skabes. Libalis er dit pas, og du bestemmer, hvem der rejser med dig.

 

 

Indhold

75

Alkohol

12,5

Producent

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2020

Produkttype

Sulfitter

Ja

Druer

,

Vindistrikt

Indkøbskurv