Mas Amiel Maury Vintage Blanc – ØKO

Saftevand for voksne. Abrikos, grapefrugt og masser af sol.
StkPris
1+389,00kr.
6+330,00kr.
Føj til ønskeliste

Maury Vintage Blanc

Denne skønne vin er lavet på Grenache Gris-druen, hvor skallerne har meget mindre farvepigment, hvilket gør druerne gråbrune snarere end blå og kan derfor bruges til hvide vine.

Her en sød en af slagsen lavet på hedvin-metoden, så man kan nærmest kalde den saftevand for voksne. Noter af citrus, grapefrugt, abrikos, sommer og solopvarmet skifer baner vejen for en yderst livlig smag som balancerer smukt mellem mineralitet og frugt. Den ekstrem friske finish, er karakteristisk for denne vin.

Vintage Blanc går perfekt som aperitif, til ost og dessert eller nydes som en delikat afslutning på et godt måltid mad. Fun fact: Grenache Gris er en mutation mellem Grenache Noir (rødvinsdruen) og Grenache Blanc (hvidvinsdruen).

Resultatet er drue med mindre farvepigment i skallen, så den bliver gråbrun. Den dufter ofte af abrikos og stenfrugt og kan have en olieagtig tekstur. Sorten er gammel og stammer oprindeligt fra Spanien. Den er i dag almindeligst i Roussillon, hvor den især anvendes i Vin Doux, altså søde vine.

Produkttype

Indhold

75

Alkohol

15.5

Vindistrikt

Producent

EAN/Gtin

3281540041174

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2020

Økologisk

Sulfitter

Ja

Indkøbskurv