Neverland Femme Fatale Riesling – ØKO

Let på tå, men med en skarp tunge og seriøsitet bag det lette stof
StkPris
1+189,00kr.
6+160,00kr.
Føj til ønskeliste

Femme Fatale

En forførende skæbnesvanger Riesling kun svøbt i sødme (15,5 gram sukker pr liter). Let på tå, men med en skarp tunge og seriøsitet bag det lette stof.

Rheinhessen, Tyskland er et landskab fuld af varierende terroir, hvor både kalksten (som omkring Westhofen og Flörsheim-Dalsheim), rød skifer fra Rotliegende-laget (som omkring Nierstein og Nackenheim), skifer (omkring Bingen) eller porfyr (i Siefersheim), danner grundlag for mange gode vine, der er værd at opdage, og det er hér i Rheinhessen at vinmager Marcell Class for 20 år siden på Neverland vingård, så potentialet for at fremvise den skat som hviler i Rheinhessens jord ved at dyrke en eminent velsmagende økologisk Riesling på sin 20 ha store østvendte mark med fremragende kalkmergel.

Med Sebastian & Marcel i spidsen, er Neverland et vinhus, der ønsker at bryde konventionerne, og de leger med traditionen omkring vinhistorien fra Rheinhessen. De giver plads til nye perspektiver ved at tilbyde karakterfulde og usædvanlige vine, der skal være lette at forstå, men samtidig have stor dybde på ganen. Kort sagt ønsker de så præcist, originalt, autentisk og uforveksleligt som muligt udtrykke de ubegrænsede muligheder, der findes i Rheinhessen. Man er mere end velkommen til at komme forbi vingården, hvor der både er mulighed for overnatninger og naturligvis for at smage på og købe deres fantastiske vine.

FEMME FATALE hedder således denne ypperlige Riesling, der som et eksempel på en ikonisk tysk Riesling, vil forføre med sin frugt, der kombineret med den præcise mineralitet fra kalkmergel-jordbundene, viser hvordan sødme og syre kan supplere hinanden perfekt.

De 20 år gamle stokke hvorfra druerne kommer, er dyrket økologisk. Der foretages grøn høst, hvor overflødige blade afklippes og sideskud fjernes, for at give druerne optimale vækstbetingelser uden brug af kunstige gødninger. Druerne høstes sidst i oktober, hvor temperaturen er dalet til omkring 10oC, og dette gøres udelukkende ved håndplukning. Ældning af vinen er en 100% naturlig gæring med egen gær, ligesom man i øvrigt afholder sig fra al brug af vinbehandlingsmidler.

Resultatet er denne fremragende Riesling, der imponerer med sin friske syre perfekt harmoneret med den afbalancerede sødme, sit frugtrige univers af stenfrugter som lime, hvide ferskner, æbler og litchi og sin tydelige “våde” mineralitet.

Vinen er mere end  ideel til asiatisk mad, steak, eller bare som en fornøjelse på egen hånd.

Produkttype

Druer

Indhold

75

Alkohol

12

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Årgang

2022

Producent

Sulfitter

Ja

Vindistrikt

Indkøbskurv