Neverland

3 produkter

Rheinhessen, Tyskland – siden det 8. århundrede har denne region været vidt kendt for sine vine. I landsbyen Vendersheim driver brødrene Class vinhuset Neverland. Vendersheim lå indtil for 50.000 år siden ved Rhinens bred, men floden ændrede med tiden ...

Neverland Riesling C trocken ESTATE
Neverland Riesling C trocken ESTATE
Binge n Chill Citron Hip Hop Bio Øko

Neverland Riesling C trocken ESTATE

På lager
185,00 kr. 125,00 kr. InStock
Neverland Organic Thunder Alkoholfri Sparkling
Rating_Ugens_Vin Rating_Spritnyt_Stars
Neverland Organic Thunder Alkoholfri Sparkling
Baby Shower Hyldeblomst Øko Yoga

Neverland Organic Thunder Alkoholfri Sparkling

Køb 6 stk. og spar 15%

På lager
129,00 kr. InStock
Neverland Femme Fatale Riesling
Neverland Femme Fatale Riesling
Picnic Citron Eventyrlysten Bio Øko

Neverland Femme Fatale Riesling

Køb 6 stk. og spar 15%

På lager
189,00 kr. InStock
3 ud af 3 produkter

Rheinhessen, Tyskland – siden det 8. århundrede har denne region været vidt kendt for sine vine. I landsbyen Vendersheim driver brødrene Class vinhuset Neverland.

Vendersheim lå indtil for 50.000 år siden ved Rhinens bred, men floden ændrede med tiden kurs, og den har siden da løbet omkring Mainz i stedet for. Det er rigtig godt for byen. Eller i hvert fald for de druer, der dyrkes her. For de nyder godt af undergrunden fra den gamle flodbund, som indeholder en masse aflejringer i form af kalkholdig mergel, kalksten og muslingeskalksten, og det er disse aflejringer, der i dag karakteriserer jorden i Vendersheim. Elementer, der giver vinene herfra en karakteristisk ligefremhed, en markant, mineralsk karakter og ’coolness’ i aromaen.

LEGER VIDERE SOM VOKSNE

Neverland handler om mere end vin. Den indfanger den rebelske ånd hos to brødre – Sebastian og Marcel Class – og deres drøm om at skabe utrolige rejser gennem vinen fra deres marker til dit glas.

Brødrene repræsenterer familiens 11. generation af vinproducenter, og de har derfor altid været omkring vin. Faktisk kommer inspirationen til både vinhusets navn og filosofi fra deres barndomsminder om ingen ringere end Peter Pan og den mytiske ø Neverland.

Filosofien hos Neverland Vineyards bygger nemlig på at turde tænke nyt, bryde ud af vanetænkning og skabe vin med personlighed frem for at følge konventionelle regler slavisk. På samme måde som Neverland i fortællingen ikke er bundet af voksenlivets strikse regler, søger huset at bevare en form for kreativ ungdommelighed i tilgangen til håndværket: De vil gerne skabe levende vine, der er udtryk for frihed, nysgerrighed og det ukendte.

Neverland er blevet et symbol på evig barndom, nysgerrighed, frihed og modet til at udfordre det etablerede – alt sammen kvaliteter, som vinhuset lægger stor vægt på i sit arbejde. Modet kommer måske nemmere til folk med over 10 generationers erfaring, men som brødrene udtrykker det;

”Fantasi, eventyrlyst og mod til at udfordre normer er lige så vigtige som tradition og håndværk, når vin skal skabes med sjæl og karakter”

DE 3 NØGLER TIL SUCCES

Sebastian og Marcel har lavet økologiske vine siden 2013, hvor 3 nøgleord definerer hovedprincippet; Beliggenhed, årgang og mennesker. Beliggenheden og områdets unikke jordforhold på tidligere flodbredder med unikke mikroklimaer har vi rundet, så lad os tale om deres forståelse af årgang. Her gør endnu et koncept sig gældende; brødrene laver vin med så lidt indblanding som muligt, men så meget som nødvendigt. Det betyder, at hver årgang er dybt afhængig af, hvordan vejret har været, for det varierer meget fra år til år, med klimatiske udfordringer som senfrost (fx 2017) eller ekstreme varme rekorder (fx 2016 og 2018), men Neverland arbejder bevidst med minimal intervention, så planterne tilpasses naturlige svingninger, og hver respektive årgang afspejles derfor tydeligt i vinen.

“Vin ville ikke blive skabt uden mennesker, og der ville ikke være vinmarker her.  Men i hvilken grad mennesker tillader og udtrykker naturen og dennes særlige præg, afhænger i høj grad af de involverede menneskers personlighed”

Når det kommer til mennesker, som er husets sidste definerende faktor, må man nok sige, de er dækket godt ind. Brødrene er som sagt 11. generation af familien Class’ lange linje af vinmagere, men det meste af familien er faktisk engageret i gården. Hver med deres ansvar.

Sebastian er ansvarlig for blanding, distribution og håndplukning om efteråret. Udover vinhøsten og aftapningen rejser han mellem Storbritannien og Malta.

Marcels temaer er vinstokkene og vinkælderen. Han er for det meste ude i vinmarken og forsøger at være så forberedt som muligt på de respektive vejrforhold i årgangen, men giver også vinstokkene mulighed for at udvikle deres egne tilpasninger.

Marcels kone Julia har været i Vendersheim siden 2008, og hun har udøvet en beroligende indflydelse fra dag ét. Hun støtter i de daglige udfordringer på kontoret og tager sig af husets gæster på deres fortryllende restaurant Hofgut Donnersberg. Og den bruges ikke kun til servering. Den er også en form for idé-laboratorium, for som Julia siger; “Siden starten af vores rejse har vi bemærket, for eksempel når vi afholder “vin-jamsessions” i vinoteket, hvordan nogle af vores mere passionerede vinelskende kunder fra tid til anden ser andre facetter og harmonier mellem individuelle tønder og årgange, end vi gør. Dybest set har de deres egen idé om vin, og det er vigtigt for os, at høre deres mening”, og dette samarbejde har ofte dannet baggrund for nogle af husets meget roste prestige cuvéer.

NYE VIN-IDÉER TIL DEN GAMLE VERDENS TERROIR OG METODER

Neverland arbejder med originale, gamle druesorter, men med nye, certificerede økologiske forhold efter de strenge DE-ÖKO-039 regler - ja, de anvender faktisk endda principperne for biodynamisk vindyrkning for at arbejde bedst muligt med naturen snarere end imod den. Det er dog ikke kun markerne, men sådan set hele processen fra mark til glas, der foregår med mindst mulig indgriben.

Alle druer høstes manuelt, hvilket sikrer, at kun de mest modne og sunde druer udvælges. Man bruger udelukkende druernes egne naturlige gærkulturer, hvilket bidrager til vinens kompleksitet og autenticitet, og processen i kælderen er så skånsom og naturlig som muligt. De unge vine klarer naturligt over tid uden filtrering eller tilsætning – kun den nødvendige svovl tilsættes inden flaskning.

Mange af Neverlands årgange er på grund af deres skånsomme metoder ikke særlig store, og vi er her hos Husted Vin derfor rigtig glade for at samarbejde med dem, og hvis du vil smage hvorfor, er du selvfølgelig mere end velkommen til at kigge forbi vores onlineshop eller en af vore butikker.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.