Valentina Passalacqua, FrecciaBomb Rosé – ØKO

Valentina Passalacqua, FrecciaBomb Rosé
StkPris
1+240,00kr.
6+204,00kr.
Føj til ønskeliste
  • Hindbær
  • Jordbær

Valentina Passalacqua, FrecciaBomb Rosé

Denne her er ret sjov. Pet Nat er den gamle måde at lave boblende vin på, hvor fermenteringen sker i flasken, og på den måde dannes der lette bobler.

Freccianera er en sammentrækning af Freccia som er gær på Italiensk, og så nera, som dækker over druen Nero Di Troia, den sorte drue fra byen Troja, som ligger en times kørsel fra Valentinas vingård.

Hun høster druen i begyndelsen af august. Dem presser hun og laver en almindelig vin ud af. Så høster hun endnu en omgang Bombino, men først i oktober, og den most ligger hun på køl til foråret.

I foråret hvor det bliver varmere tilsætter hun mosten fra køleren til den almindelige vin, sætter kapsel på, og ligger dem ud i et drivhus, så de kan nyde godt af forårssolen. Når den ”nye” vin bliver tilsat begynder vinen at gære i flasken og det er det der gør at der kommer bobler i.

Valentina siger, at det er ligesom at vinen bliver genfødt, og det skal den da blive under den skinnende sol, og helst efter månekalenderen, så den kommer godt på vej.

Hvordan smager den så: Det er et frisk pust af eksotiske frugter, og storduftende blomster. Lettere perlende, sødmefyldt og letdrikkelig med sine 9,5%

Produkttype

Naturvin

Indhold

75

Alkohol

9.5

Vindistrikt

Producent

Biodynamisk

Årgang

NV

Økologisk

Sulfitter

Ja

Indkøbskurv