Valentina Passalacqua, Hellen Bianco Falanghina - ØKO
Køb 6 stk. og spar 10%
Citron
Melon
Petroleum
![Citron](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Citron_ikon.png)
![Melon](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Melon_ikon.png)
![Petroleum](/Files/Images/Static/Smagsnoter\Petroleum_ikon.png)
Ufiltreret og ærlig: Falanghina-druen i sin reneste form
Mere ”nøgen” bliver vinen ikke. Druen er Falanghina, som har noter af citron, kvæde og umodne bananer. Den har en tilpas høj syre, der gør den god til de lidt federe retter. Denne vin er en sand repræsentation af naturvin, hvor intet er tilsat, og alt er som naturen har skabt det.
Manuel høst og naturlig gæring
Valentina høster druerne manuelt og presser dem direkte ned i åbne ståltanke. Her får vinen lov til at ligge i seks måneder, indtil den er klar til at blive tappet. Hun styrer ikke temperaturen, tilsætter ingen kemikalier, og vinen bliver heller ikke filtreret til sidst. Det er en vin, der virkelig lever op til mottoet: "What you see is what you get."
Unik karakter og autenticitet
Denne metode giver vinen en unik karakter og autenticitet, som er svær at finde i mere konventionelle vine. Den naturlige gæring og den manglende filtrering giver vinen en dybde og kompleksitet, som mange vinelskere sætter pris på. Det er en vin, der taler direkte til dem, der søger en ægte og uforfalsket vinoplevelse.
Historisk forbindelse til Falanghina-druen
En lille fun fact til københavnerne: Jeg har en vinbar på Værnedamsvej, der hedder Falernum. Den er opkaldt efter det område omkring Rom tilbage på Cæsars tid, hvor der blev dyrket vin. Og Falanghina-druen har taget sit navn fra dette historiske område. Det er en finurlig detalje, der forbinder fortidens vintraditioner med nutidens vinoplevelser.
Oplev Valentina Passalacqua's Hellen Bianco Falanghina
Valentina Passalacqua's Hellen Bianco Falanghina er ikke bare en vin; det er en oplevelse. Den repræsenterer en tilbagevenden til de gamle vinfremstillingsmetoder, hvor naturen får lov til at gå sin gang. Det er en vin, der kræver opmærksomhed og respekt, og som belønner dem, der tager sig tid til at nyde den.
Skrevet af Kenn Husted, Winepusher siden 1986.
Mød dem, der har lavet din vin
Valentina er den største producent af naturvin i verden med 80 hektarer i den solbeskinnet del af nationalparken Gargano i Puglien. Med den størrelse føler hun, at det er vigtigt at udbrede budskabet om naturvin, så det ikke bare er noget grumset vin, der står på en fancy vinbar, og koster kassen. Valentina blev mor i 2008, samtidig med at hun startede vingården op. Det var et vendepunkt for hende at blive mor og vide, at den verden man skal give videre, ikke har kurs den helt rigtige vej. Derfor var det vigtigt for hende at lave en vin, der var så ren som mulig, uden nogle tilsætningsstoffer, og tilgængelig for alle. Det er der kommet 3 forskellige projekter ud af, hvor vi her i Husted Vin har kastet vores kærlighed på nedenstående.