2022

Edelbauer Grüner Veltliner - ØKO

10066
Spændstig og lækker med masser af god syre. Som at sætte tænderne i Granny Smith, altså æblet.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
215,00 kr. InStock
Smagenoter

Gult æble

Lime

Melon

Gult æble
 Lime
 Melon

Østrigsk vin med grønne æbler og hvid peber

Grüner Veltliner er den drue, der hyppigst dyrkes på de østrigske marker, og den er efterhånden blevet ganske ikonisk. Christoph Edelbauer producerer en skøn økologisk udgave, hvor druen virkelig kommer til sin ret. Denne vin er et fremragende eksempel på, hvordan økologisk vinproduktion kan fremhæve druens naturlige karakter og kvalitet.

Christoph Edelbauers tilgang til vinproduktion

Målet for Christoph Edelbauer er at skabe den bedste vin fra årgang til årgang, og han tager afstand fra ensretning eller at ramme en bestemt stil. Derfor kan man godt smage forskel på, om det er en 2015 eller 2017, og den legende tilgang synes vi er super fed. Denne udgave er klar lys gul, mineralsk, lige ud af landevejen med masser af god syre og en smag af grønne æbler.

Smagsprofil og anvendelse

Her får du en friskhed uden lige. Og så har den et dejligt touch af hvid peber. Vi vil ikke tøve med at drikke den solo som aperitif, fordi den hverken er fedmetung som en Chardonnay eller syrlig og limefyldig som en Riesling, men har en skøn renhed i sig. Denne renhed gør vinen til en alsidig ledsager til mange forskellige retter.

Serveringsforslag for Grüner Veltliner

Det betyder også, at den skal serveres til ”ren” mad, altså masser af salater, masser af fisk eller pasta uden for meget krydderi. Og gerne afkølet på en varm sommerdag. Denne østriger er en lean and mean mother fucker, så er du advaret. Den er perfekt til dem, der søger en vin med karakter og friskhed uden at være overvældende.

Anmeldelse og anerkendelse

Jyllands-Posten har givet denne vin 89 point og beskriver den som "let, frugtig, krydret, ligetil, forfriskende – og meget sommerlig. Ganske elegant struktur." Dette understreger vinens kvalitet og dens evne til at imponere både vinelskere og kritikere.

Christoph Edelbauer Grüner Veltliner: Tradition og innovation

Christoph Edelbauer Grüner Veltliner er en vin, der virkelig skiller sig ud. Den kombinerer tradition med innovation og leverer en smagsoplevelse, der er både kompleks og forfriskende. Hvis du er på udkig efter en vin, der kan nydes alene eller sammen med lette retter, er denne Grüner Veltliner et fremragende valg.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Austria
Region
Kamptal
Vindistrikt
Kamptal
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Edelbauer
Volume
75
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.