2019

The Prisoner Pinot Noir

10762
Fængslende blend fra Californien

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
750,00 kr. InStock

Pinot Noir med en mission: Smag på retfærdighed og finesse

The Prisoner Wine Company har fra deres grundlæggelse stået imod undertrykkelse og samtidig omfavnet kreativitet. De søger blandt andet gennem samarbejde med adskillige organisationer at bekæmpe uretfærdigheder i samfundet, især dem der er forbundet med fængsels- og politisystemer, og de donerer en procentdel af deres slagsoverskud til formålet.

The Prisoner Wine Companys engagement i social retfærdighed

Én af de vine, der gør The Prisoner Wine Company i stand til dette, er deres sublime Pinot Noir, der er et fremragende eksempel på The Prisoner Wine Companys dedikation til kvalitet og innovation. Selv om Pinot Noir-druen ofte betragtes som en udfordrende druesort at dyrke og producere vin af høj kvalitet med, har The Prisoner vinhus skabt denne exceptionelle vin, der med sin silkebløde tekstur og yderst behagelige tanniner, sætter druen i fokus, så den fremstår med stor elegance, høj kompleksitet samt en lang og beundringsværdig finesse.

Pinot Noir: en udfordrende druesort med stor elegance

For at få mere dybde, kompleksitet, intensitet, lidt mørk frugt og krydderi til den endelige smagsprofil, er et samspil med omtrent 5% Syrah-druer oplagt. Selv om 5% ikke er meget, bidrager de med umiskendelige noter af sorte kirsebær, brombær, peber, lakrids og en let røget karakter, der minder om ristet toastbrød. Lagringen på franske egetræsfade fremhæver de fulde smagsnuancer i denne Sonoma Coast-rødvin og skaber en virkelig udsøgt californisk vinoplevelse.

Syrah-druens bidrag til Sonoma Coast Pinot Noir

The Prisoner Wine Companys Pinot Noir er en sand fornøjelse for sanserne. Denne vin udtrykker elegance og raffinement på en bemærkelsesværdig måde. Med sin rubinrøde farve og forførende aromaer af kirsebær, skovbær samt et strejf af kardemomme og tørrede krydderier fanger den øjeblikkeligt opmærksomheden. Den er modig og frugtrig. Ved første slurk danser smagen af modne røde bær rundt på tungen, ledsaget af subtile noter af vanilje og et hint af røg eller ristet brød.

Sanseoplevelsen af The Prisoner Pinot Noir

The Prisoner Sonoma Coast Pinot Noir Red Wine er harmonisk afbalanceret med silkebløde tanniner og en behagelig længde i eftersmagen. Den er frodig og fyldig med tæt, mørk frugt. The Prisoner Wine har skabt denne Pinot Noir i samme ikoniske stil som deres originale The Prisoner Red Blend; uden begrænsninger fra traditionen. Denne Pinot Noir er et mesterværk af finesse og kompleksitet. Den demonstrerer tydeligt The Prisoner Wine Companys evne til at producere vine af ekstraordinær kvalitet inden for forskellige druesorter.

Harmonisk balance og kompleksitet i The Prisoner Pinot Noir

The Prisoner Wine Company er mere end blot en vinproducent. De er en bevægelse, der udfordrer konventionerne og stræber efter at skabe vine, der bryder grænserne og bringer en ny dimension til vinverdenen. De repræsenterer også en forpligtelse til retfærdighed og samfundet. The Prisoner Wine Company har et stærkt engagement i at arbejde for social retfærdighed og støtte lokale samfund. De har etableret partnerskaber med forskellige organisationer, der fokuserer på lighed, retfærdighed og bæredygtighed.

The Prisoner Wine Companys vision og samfundsengagement

Så hvad end du, som Chef Brett anbefaler, parrer denne vin med en svampe-risotto eller et lækkert stykke grillet laks, siger vi ”Skål for en vinoplevelse, der er både forførende og mindeværdig”. The Prisoner Wine Company er beliggende på den legendariske Highway 29 i Napa Valley, og er dedikeret til at udfordre grænserne for at fremstille fascinerende vine uden begrænsninger fra traditionen. De er af fans og vinkritikere betegnet som et af de mest modige og innovative vinmærker på markedet.

Madparring og beliggenhed i Napa Valley

Det er med denne baggrund og vision Dave Phinney, Chrissy Wittmann og Brett Young siden 1998 i The Prisoner Wine Company, har indgået partnerskab med mere end 100 fantastiske vinavlere fra Californiens førende vindyrkningsområder, som hver især er anerkendte for deres exceptionelle vine. De er alle som én dedikerede i dyrkningen af hver deres unikke druesorter. Dave Phinney er født og opvokset i Californien, og hans fascination af vin startede allerede i en ung alder.

Partnerskaber med førende californiske vinavlere

Han begyndte at eksperimentere med vinproduktion som teenager og fortsatte sin uddannelse inden for vin i løbet af sine år på college. I 1998 grundlagde Phinney The Prisoner Wine Company, der skulle blive en milepæl i hans karriere. Phinney er kendt for sin evne til at finde og arbejde med ekstraordinære vinmarker fra forskellige regioner. Han har rejst over hele verden for at identificere de bedste steder at dyrke druer og skabe vine af høj kvalitet.

Dave Phinneys rejse og grundlæggelse af The Prisoner Wine Company

Chrissy kom ind i vinproduktion på en utraditionel måde. Efter at have opnået en B.S.-grad i økologi og systematisk biologi ved California Polytechnic State University i San Luis Obispo, fandt den kommende vinmager sin kærlighed til vin, mens hun analyserede jord- og spildevandsprøver på et laboratorium. Efter at have arbejdet som laboratorieoenolog vendte Chrissy tilbage til Cal Poly og opnåede sin kandidatgrad i landbrug, hvilket har givet hende formidable forudsætninger for at forstå og beherske den kunst det er, at forvandle exceptionelle druer til ædel vin.

Chrissy Wittmanns utraditionelle vej til vinproduktion

Brett Young voksede op i Lodi, som er hjemsted for mange af Californiens ældste Zinfandel-vinmarker. Med en klar passion for køkkenet indskrev han sig på Culinary Institute of America (CIA) i Hyde Park, New York City. Derfra arbejdede han i forskellige køkkener og opnåede værdifuld erfaring inden for gastronomi og vinkultur. Brett Young blev senere en del af The Prisoner Wine Company for at bringe sin unikke tilgang til mad og vin sammen med deres vision.

Brett Youngs kulinariske baggrund og rolle i The Prisoner Wine Company

The Prisoner Wine Company er, ud over at være en vinproducent i verdensklasse, tydeligvis ikke bange for at involvere sig i samfundsdebatten, hvilket både ses reflekteret i vinhusets navn samt på etiketten, som er inspireret af en radering med titlen "Le Petit Prisonnier" af den spanske kunstner Francisco Goya fra det 19. århundrede. Undertitlen på raderingen oversættes til "fængslingen er lige så barbarisk som forbrydelsen", og den er en del af Goyas serie "The Disasters of War", som han skabte som en visuel protest imod uretfærdighed og brutalitet i den spanske uafhængighedskrig i 1808.

Inspirationen bag The Prisoner Wine Companys navn og etikette

Årgang
2019
Oprindelsesland
UnitedStates
Region
Californien
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14,5%
Producent
The Prisoner Wine Company
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.