Hitching Post Big Circle Syrah
Køb 12 stk. og spar 10%
Californien er det vilde vesten i vinens verden. Her er der højt til himlen, lavt til havet – og plads til store idéer. Fra tågede kystskråninger i Sonoma til hede bjergskråninger i Napa Valley dyrkes vin i et klima, der næsten er for godt til at ...
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 12 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Californien er det vilde vesten i vinens verden. Her er der højt til himlen, lavt til havet – og plads til store idéer. Fra tågede kystskråninger i Sonoma til hede bjergskråninger i Napa Valley dyrkes vin i et klima, der næsten er for godt til at være sandt.
Californien er en ung vinverden med selvtillid
Vinproduktionen i Californien tog for alvor fart i midten af 1900-tallet, men det var først med den berømte “Judgment of Paris” i 1976, hvor californisk vin slog de franske i blindsmagning, at verden for alvor spærrede øjnene op. I dag er Californien en af verdens mest toneangivende vinregioner – og stadig i konstant bevægelse.
Napa Valley er Californiens mest kendte vinområde – og ikke uden grund. Her får man fyldige Cabernet Sauvignon’er og smørbløde Chardonnay’er med power og præcision. Sonoma, lige ved siden af, byder på lidt køligere klima og vine med mere friskhed og balance – især Pinot Noir og Zinfandel gør sig her.
Længere sydpå i Central Coast – fx Santa Barbara og Paso Robles – finder man alt fra sprøde, havkysset Chardonnay til mørk, intens Syrah og Rhône-blends med masser af personlighed.
Det er svært at tale om én californisk stil. Nogle producenter går all in på fad og fuldfed frugt, mens andre søger friskhed, lavere alkohol og mere terroir. Der eksperimenteres med alt fra orangevin og minimal intervention til klassiske Bordeaux-blends og Champagne-inspirerede mousserende vine.