Mas des Restanques Vacqueyras
Bagekrydderier
Brombær
Hindbær
Hos Mas des Restanques finder du super skønne Rhône-vine, og generelt er huset en rigtig god introduktion til netop Rhône. Modsat mange andre producenter, så er Mas des Restanques økologisk og bruger så lidt sulfitter, at man nærmest kan kalde dem for naturvine også. Og så er de ikke lagret på fad.
Det giver vinene en lidt jordet smag, som i høj grad klæder dem. Denne Vacqueyras er en traditionel blanding af 70% Grenache, 15% Syrah og 15% Mourvèdre, modnet i beton beholdere. Vinen er blød og fløjlsagtig, med masser af kraft og saft, men stadig kølig og frisk, fordi den ikke er lagret på fad.
Her er noter af mørke bær, peber og en snært lakrids. Samtidig har den en dejlig jordisk tørhed i tanninerne, som ellers er velbalancerede. Vi tør godt servere den til for eksempel vildt eller rødt kød, mere eksotiske retter eller måske endda milde oste.
Mød dem, der har lavet din vin
Vinhuset, som egentlig blot er en smuk lille gård, er beliggende i cru-byen Vacqueyras. Da vi besøgte dem for nyligt, blev vi mødt af ægte fransk idyl, med sol og fuglekvidr og et lille springvand i gårdhaven, hvor vi straks blev placeret med et glas vin. Det er udelukkende kvinder, som står bag Mas des Restanques, og vi havde da heller ikke siddet længe, førend familiens gamle mormor og en del andre ældre mennesker var samlet omkring os, for lige at få en lille aperitif og sige hej.