2021

Terres Secrètes Mâcon-Verzé Croix Jarrier

11270

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
215,00 kr. InStock

Denne årgang er fremstillet af 100% Chardonnay-druer, der henter deres karakter fra de kalkholdige jorde omkring landsbyen Verzé i Bourgogne. Områdets terroir, særligt den kalkrige jord, er kendt for at bidrage med en markant mineralitet, friskhed og elegance til vinen. Kalksten hjælper med at reflektere solens varme og sikrer god dræning, hvilket giver druerne en balanceret modning og dermed en intens, men raffineret smagsprofil.

Farve: Sølvgylden – Den klare og lyse farve afspejler vinens friskhed og ungdom.

Aromaer:

  • Blomster: Delikate noter af violer, der tilfører en floral elegance.
  • Frisk frugt: Aromaer af modne pærer, som giver vinen en saftig og forfriskende karakter.
  • Fedme: En let olieagtig tekstur, som føjer dybde og fylde til vinens mundfølelse.
  • Balance: Kombinationen af frisk frugt, mineralitet og en let olieagtighed skaber en harmonisk vin med en fin balance mellem syre og fylde.
  • Mineralitet: Flinte- og kridtnoter, der afspejler vinmarkens kalkholdige jordbund og giver en markant, ren og næsten saltet karakter, som forlænger eftersmagen.
  • Friskhed og længde: Vinen bevarer en livlig friskhed og har en langvarig eftersmag, hvilket gør den velegnet til både nuværende nydelse og yderligere lagring.

Mad- og vinparring
Denne Chardonnay udtrykker sin unikke karakter bedst, når den serveres med retter, der fremhæver dens elegance og mineralitet:

  • Røget og saltet laks: Vinens friskhed balancerer den røgede og fede smag af laksen.
  • Salat med kammuslinger: Kammuslingernes lette sødme og vinens mineralitet komplementerer hinanden perfekt.
  • Pighvar-quenelles: Den lokale specialitet matcher vinens bløde tekstur og subtile smagslag.
  • Bourgogne-snegle med persille: Den klassiske ret, hvor persille og hvidløg harmonerer med vinens friskhed og mineralitet.

Lagringspotentiale: 3 til 5 år – Denne vin har evnen til at udvikle yderligere kompleksitet og dybde ved lagring, hvor frugtnoterne vil modnes, og mineraliteten vil blive endnu mere udtalt.

Serveringstemperatur: Ideelt mellem 11 og 13°C – Ved denne temperatur bevares vinens friskhed og aromaer bedst, samtidig med at dens tekstur og kompleksitet kommer fuldt til udtryk.

Denne Chardonnay fra Verzé-regionen er en smuk repræsentant for Bourgognes vintradition, hvor det kalkrige terroir og de klassiske vinfremstillingsteknikker skaber en vin med både elegance, friskhed og dybde.

Årgang
2021
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
12,5%
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.