2015

Côteaux du Layon ‘A la Faveur de l’Automne 1/2 btl.

11413

Køb 12 stk. og spar 10%

På lager
189,00 kr. InStock

På venstre bred af Loire-floden, i Layon-dalen, drager vinmarkerne i Coteaux du Layon Beaulieu fordel af et tørt og varmt mikroklima, især om efteråret. Dette klima fremmer druerne til at blive overmodne, hvilket er med til at skabe den karakteristiske sødme i vinen.

Vores vin, Cuvée Coteaux du Layon Beaulieu "A la faveur de l'Automne", er lavet på Chenin-druer, der vokser på skiferjord. Denne vin er en kompleks og sød hvidvin med smagsnoter af eksotiske frugter og en fin balance mellem syre og sødme. Den kan nydes ved mange lejligheder og vil imponere dine gæster. Vinfans vil elske denne unikke oplevelse, og det er en vin, som bør opdages af så mange som muligt.

Jordbund:
Vinen "A la faveur de l'Automne" kommer fra Chenin-druer, der dyrkes på skråninger med skifer- og ler-skiferjord, hvor enkelte grusområder træder frem. Dette tilfører vinen en friskhed og fylde.

Fremstillingsproces:
Chenin-druerne til denne udsøgte årgang håndplukkes, når de er overmodne. Dette sker i flere omgange for at sikre, at kun de mest rige og koncentrerede druer høstes. Vinens komplekse aromaer udvikles gennem en langsom gæring over flere uger med druernes naturlige gær. Efter gæring lagres vinen i 10 måneder på egetræsfade, hvilket giver tid til at finjustere smagsnuancerne.

Smagsoplevelse:
"A la faveur de l'Automne" er en sød hvidvin med en klar og lys farve. Allerede ved første duft mødes man af aromaer af kogte frugter som abrikos og fersken. Smagen er kompleks, hvor de samme frugtnoter går igen, kombineret med eksotiske frugter. Vinen er sød og blød med en perfekt balance, og den afsluttende lette syre giver en frisk og livlig afslutning.

Mad og vin:
Denne dejlige hvide vin passer perfekt til foie gras, hvad enten det er gåse- eller andelever, halvstegt eller stegt. Den vil også være et godt match til blå oste og kan nydes til mange desserter som pærecharlotte eller varm Tarte Tatin.

Serveringstemperatur:
8-10°C

Med denne omskrivning og forklaringer får du en mere forståelig og detaljeret introduktion til vinen, så flere kan forstå og værdsætte dens særlige karakter.

God til

Vinsmagning

Comfort

Frankofil

Årgang
2015
Oprindelsesland
Frankrig
Produktsubtype
Dessertvin
Alkoholprocent
11,5%
Volume
37,5cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.