2022

Domaine Dutron Pouilly Fuissé Vignes du Château

11423

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
399,00 kr. InStock

Om vinen: Pouilly-Fuissé ‘Les Vignes du Château’ er en vin, der er lavet af druer fra vingården Château Vitallis' historiske marker, som har rødder tilbage til 1200-tallet. Vinstokkene, som gennemsnitligt er 35 år gamle, vokser på ler-kalkstensjord fra Jura-tiden. Denne særlige jordbund giver vinen en rig smag og fylde.

Hvordan vinen bliver lavet: Vinen fremstilles ved hjælp af en traditionel proces, der varer mellem 11 og 12 måneder. Cirka 30% af vinen lagres på egetræsfade, mens resten, 70%, opbevares i temperaturkontrollerede ståltanke. Denne blanding af træ og stål gør, at vinen får en stærk og kompleks aroma.

Hvordan vinen smager: Når du ser på Pouilly-Fuissé ‘Les Vignes du Château’, vil du bemærke, at den har en lys, gylden farve. Den dufter tydeligt af blomster som tjørn og akacie samt citrusfrugter, og der er også en diskret krydret note i baggrunden.

Smagen starter frisk og syrlig, men udvikler sig hurtigt til en fyldigere fornemmelse i munden. Du kan forvente smagsnoter af kandiseret citrus og en mineralsk eftersmag med en smule syrlighed.

Servering og anbefalinger: Den bedste temperatur at servere Pouilly-Fuissé ‘Les Vignes du Château’ ved er 10-12°C. Den er fremragende som aperitif (en vin man drikker inden maden for at vække appetitten), men passer også godt til skaldyr, fisk og hvidt kød i en cremet sauce.

Yderligere information: Vinstokkene, der er omkring 35 år gamle, bidrager til vinens kvalitet, da ældre vinstokke ofte giver druer med mere koncentrerede smagsstoffer. Kalkstensjorden, som vinstokkene vokser i, er også kendt for at give vine en særlig mineralitet, der ofte føles som en frisk eller stenet eftersmag. Kombinationen af lagring på både ståltanke og egetræsfade giver vinen kompleksitet – ståltankene bevarer friskheden, mens træet tilfører dybde og aromatiske nuancer som vanilje eller krydderier.

God til

Picnic

Frankofil

Hygge

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13%
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.