2022

Domaine Dutron Pouilly Fuissé 1er Cru "Les Perrière"

11424

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
525,00 kr. InStock

Cuvéeen
Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘Les Perrières’ er en vin, der er lavet af særligt udvalgte vinstokke fra nøje udvalgte vinmarker. I 2013 besluttede Denis og Maxime Dutron at hædre en af de bedste vinmarker i Fuissé-området, Les Perrières, ved at skabe en cuvée (en særlig blanding af vin), der er fyldt med rigdom og frugtige noter.

Vinen får lov til at gære naturligt på vinens fine bundfald, også kaldet "lies", hvilket er med til at give ekstra smag. Gæringen foregår udelukkende i egetræsfade i 11 måneder for at fremhæve områdets unikke terroir (jordbundens og klimaets indflydelse på vinen). Derefter lagres vinen yderligere 6 måneder i tanke, hvilket bidrager til vinens kompleksitet.

Smagsoplevelse
Denne Pouilly-Fuissé 1er Cru ‘Les Perrières’ fra 2022 skiller sig ud med sin klare, gyldne farve, der har strejf af sølv. Duften er elegant og delikat med aromaer af friske mandler, smørbagt brioche og hvide blomster. Jordbunden i området, som består af ler og kalksten, giver også vinen en behagelig mineralitet.

Når man smager på vinen, starter den blødt og smøragtigt. Midt på tungen føles den både mineralsk og let ristet, med smage af hasselnødder og grillede mandler. Den samlede oplevelse er en vin, der føles raffineret, med en god balance mellem friskhed og dybde. Denne årgang fra 2022 er fed, fyldig, frugtig og harmonisk, med et strejf af egetræ, der giver struktur.

Sommelierens anbefaling
Denne vin serveres bedst ved en temperatur på 10-12°C. Den passer særligt godt til fine skaldyr og lyse kødretter, især hvis de serveres med en cremet sauce.

Ekstra information: Vinens terroir spiller en vigtig rolle i dens smagsprofil. Kalk- og lerjorden i Fuissé bidrager til den karakteristiske mineralitet, der balancerer de mere rige og smøragtige smagsnoter. Denne vin er et godt eksempel på, hvordan vinmarker med særlig status, som "Premier Cru", ofte producerer vine med dybde, kompleksitet og balance.

God til

City Hang Out

Frankofil

Feinschmecker

Årgang
2022
Oprindelsesland
Frankrig
Region
Bourgogne
Produktsubtype
Hvidvin
Alkoholprocent
13,5%
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.