2022

Tenuta I Fauri Baldovino Montepulciano d’Abruzzo DOC

11449

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
210,00 kr. InStock

Montepulciano d’Abruzzo DOC Baldovino er en rødvin lavet udelukkende af druesorten Montepulciano. Den bliver fremstillet i et årligt gennemsnit på omkring 25.000 flasker.

Hvor den kommer fra:
Vinen kommer fra områderne Ari og Villamagna i regionen Chieti (CH) i Abruzzo-regionen, Italien.

Dyrkning:
På markerne bliver der dyrket cirka 13 tons druer per hektar. Jorden består hovedsageligt af ler og kalkholdig jord, hvilket er godt for vinstokkene. Vinstokkene dyrkes i en metode kaldet ”Tendone”, som minder om en slags pergola, hvor grenene hænger som en ”gardin” (single curtain). Der er cirka 1600 vinstokke per hektar.

Fremstilling:
Når druerne er høstet, bliver de først afstilket, hvorefter de gærer sammen med drueskallerne i 6-7 dage ved en temperatur på 28-30°C. Herefter lagrer vinen i rustfri ståltanke i 5 måneder. Flaskningen finder sted i juni året efter høsten.

Udseende, duft og smag:

  • Farve: Vinen er rubinrød.
  • Duft: Den har en intens og fin duft, hvor man kan fornemme aromaer af frugt.
  • Smag: Smagen bærer præg af kirsebær og andre røde frugter.

Servering:
Den bør serveres ved en temperatur på 16-18°C for at få den bedste oplevelse af smagen.

Mad, den passer godt til:
Denne vin passer godt sammen med pastaretter og grillet kød.

Ekstra information:
Montepulciano-druen, som vinen er lavet af, er meget udbredt i Abruzzo-regionen og er kendt for at give vine med en dyb farve og en rig frugtsmag. Vinen bliver ofte lagret i kortere tid, hvilket gør, at den bevarer en friskhed, der passer godt til mange forskellige typer mad.

Årgang
2022
Oprindelsesland
Italien
Region
Abruzzo
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.