Lopez de Haro Gran Reserva
Her har vi en rigtig Rioja-klassiker med stamtavle. Gran Reserva betyder, at den har ligget mindst to år (faktisk 2,5 år) på fad og tre år på flaske, inden den overhovedet ser dagens lys – og det kan smages.
Mørke bær, tørret frugt, cedertræ, tobak og et strejf af vanilje vælter frem i næsen, mens smagen er rund, kompleks og silkeblød efter alle de års modning. Tanninerne er stadig til stede, men pakket ind som i fløjl.
Kort sagt: det her er Rioja med al den ro, dybde og tålmodighed, som kun tid kan give.
Køb 6 stk. og spar 15%
Chokolade
Cigarkasse
Solbær
Slow-wine fra Rioja. 2,5 år på fad + 3 år på flaske. Nu er den klar til dig.
MERE INFO
Druer: Tempranillo og Graciano
Lagring: Modnet i 30 måneder på franske og amerikanske egetræsfade med omstikning hvert kvartal. Efterfølgende flaskelagring i mindst tre år.
Høst: Håndhøstet i anden og tredje uge af oktober.
Marker: Udvalgte gamle vinmarker med meget lavt udbytte, plantet på de magre jorde på Ebro-flodens terrasser omkring San Vicente de la Sonsierra (La Rioja).
Vinifikation: Fremstillet i 30.000 liters tanke. Gæring ved 28 °C og maceration i to uger.
Alkohol: 14 % vol.
Farve: Klar kirsebærrød med kant af teglstensfarve.
Næse: Stor aromatisk intensitet, ren og harmonisk. Komplekse aromaer af kaffe, vanilje, ristede og balsamiske noter smelter sammen med en dyb duft af moden frugt.
Smag: Elegant og rund. Velafbalanceret med en blød, fløjlsagtig begyndelse, en frisk syre og en fyldig, silkeagtig eftersmag båret af ædle, modne tanniner. Den lange eftersmag byder på krydrede og balsamiske toner, formet af den lange, rolige fadlagring – og et strejf af syltet frugt, der giver vinen sin særlige personlighed.
Mød dem, der har lavet din vin
Spansk familievirksomhed med en kærlighed for vin. Vintae er fra La Rioja i Spanien, men de rejser gerne langt for at få fingrene i de helt rigtige vine. Vintae blev startet af José Miguel Arambarri Terrero – en forretningsmand fra La Rioja – der i 1999 besluttede sig for at vende tilbage til familiens rødder: at producere lækre spanske vine. Desværre var familiens egne marker ødelagt af et vinlus-angreb. Han indgik i stedet samarbejde med Castillo de Maetierra og Maetierra Dominum. Det blev startskuddet for Vintae og udviklingen af Libalis-serien. Han fik senere selskab af sine sønner, Richi og José Miguel, der udgør Vintae, som vi kender det i dag.