Ortiz, Bonito del Norte, tun i olivenolie - 112 g.

10516
På lager
49,00 kr. InStock

Bonito del Norte, også kendt som hvid tun eller "albacore" (Thunnus alalunga), er en fisk, der er højt værdsat for sin fine smag og bløde tekstur. Når hvid tun opbevares i olivenolie, bliver fisken endnu mere delikat og får en særlig blødhed og mørhed. Ligesom med vin og skinke kan man faktisk lave en "tunakælder" – altså opbevare dåser med hvid tun over tid, hvor smagen og kvaliteten forbedres.

Hvid tun, også kaldet "langfinnet tun", er speciel på grund af dens lange rygfinne, som kan være op til to tredjedele af fiskens længde. Det er herfra, den får navnet alalunga, der betyder "lang finne" på italiensk. Denne særlige egenskab gør fisken nem at genkende, men det er dens fine smag og tekstur, der gør den eftertragtet.

Når man taler om Bonito del Norte, taler man om den bedste kvalitet af hvid tun. Denne type fisk fanges normalt i de køligere farvande i Nordatlanten, hvilket giver den en særlig smag, som mange sætter pris på. Tunen bliver ofte opbevaret i olivenolie, som ikke bare hjælper med at konservere den, men også forstærker smagen. Over tid bliver smagen endnu dybere, lidt ligesom hvordan god vin modnes og forbedres med alderen. Derfor kan man, hvis man ønsker det, samle på dåser med hvid tun, der bliver bedre med årene.

At lagre tun på denne måde er måske ikke så kendt for alle, men for entusiaster kan det være en måde at nyde fisken på sit absolut bedste, da smagen modnes og udvikler sig over tid. Hvid tun er derfor ikke bare en almindelig fiskevare, men en delikatesse, der kan opleves på mange niveauer, hvis man forstår at sætte pris på den.

Oprindelsesland
Spanien
Produktsubtype
Producent
Ortiz
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.