Vine fra Argentina

Argentina er verdens 5. største vinland, når vi taler om mængder. Argentina er først blevet ”opdaget” i Danmark og Europa indenfor de seneste 10-15 år. Det meste blev drukket lokalt, hvilke mange argentinere har nydt godt af, for de laver virkelig god vin. Det var en presset økonomi, der fik de mange vinbønder til at skulle tænke internationalt med fokus på kvalitet i stedet for kvantitet. Dette ses tydeligt i disse år, hvor vinene fra Argentina bliver bedre og bedre for hver årgang.

De mest populære druer er Malbec, Bonarda og Torrontés, der primært dyrkes i Mendoza og Luján de Cuyo. Argentinas vinbønder nyder godt af det stabile klima, hvor der altid er masser af varme og sol. Desværre for druerne regner det ikke så meget, hvilket betyder at nogle bønder anvender kunstvanding. Derfor vælger mange vinbønder også at anlægge deres vinmarker i højden, hvor det bliver koldere om aftenen.

Vinbønderne kigger i stigende grad mod Europa for at få hjælp fra top-professionelle ønologer, der skal hjælpe med at matche druer med terroir og andre forhold for at få det bedste resultat.

Se video om Matías Riccitelli og Argentina her

  • Krontiras Cosmic Amber - ØKO

    Krontiras Cosmic Amber – ØKO

    Krontiras Cosmic Amber

    165,00kr. pr. fl. v/6 stk.
    Tilføj til kurv
Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Producent

Organisk

Pris