2018

Chateau Bethanie Assemblage Rouge

11227
Elegant, afbalanceret rødvin med frugtige noter.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
210,00 kr. InStock

Frisk og let rødvin til pizza og tapas-aftener

Med Chateau Bethanie Assemblage Rouge præsenterer vinkooperativet Arbois en smagfuld blanding af vinifikation og tradition. Denne vin udtrykker Jura-regionens unikke karakter gennem en kombination af Poulsard, Pinot Noir og Trousseau-druer. Man får en livlig rød farve i glasset, og i næsen en elegant bouquet af røde frugter og kirsebær med en antydning af trænoter. Ved første slurk fornemmer man hurtigt den subtile balance og kompleksitet i vinen.

Smagsoplevelse og madparring

Vinen har en smuk harmoni i munden, flot afbalanceret med silkebløde tanniner. En frisk og let rødvin, som fungerer ganske pænt til tapas-anretningen, friske salater, charcuteri-platten eller til en god gammeldags pizzaaften. Serveres bedst ved 15°C. Denne vin er et fremragende eksempel på, hvordan traditionelle metoder og moderne vinifikation kan kombineres for at skabe en vin, der både er kompleks og let drikkelig.

Vinifikation i Jura-regionen

Druerne gennemgår først en total afstilkning, hvorefter de gennemgår nogle dages maceration i rustfrie ståltanke ved 25°C. Saften aftappes og gæringsprocessen afsluttes, hvor vinen får lov til at hygge sig i nogle måneder på egetræsfade. Denne proces sikrer, at vinen får den rette balance mellem frugt og tanniner, hvilket giver en harmonisk og velafbalanceret smagsoplevelse.

Historien bag Fruitière Vinicole d’Arbois

Fruitière Vinicole d’Arbois er et af de første vinkooperativer, der blev grundlagt i Frankrig. Det blev skabt d. 4. januar 1906 på foranledning af 26 vinmagere i byen Arbois. Deres udholdenhed og jagt på fortræffelighed gjorde, at Arbois modtog det første AOC-mærke (Appellation d’Origine Controlee) i Frankrig. Det skete d. 15. maj 1936. I dag huser de mere end 100 medlemmer fordelt på over 250 hektar, der i alt producerer over 1 mio. flasker Jura-vin.

En vin med tradition og kvalitet

Denne vin er et vidnesbyrd om regionens rige vintradition og producentens engagement i kvalitet. Med sin komplekse smagsprofil og elegante balance er Côtes du Jura Assemblage Rouge 2018 en vin, der vil glæde både vinentusiaster og dem, der blot ønsker at nyde et godt glas vin.

Årgang
2018
Oprindelsesland
France
Region
Jura
Vindistrikt
Jura
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
12,5%
Producent
Chateau Bethanie
Volume
75
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.