Chateau Bethanie Assemblage Rouge

Frisk & let Jura-vin til din pizza- eller tapasaften!
StkPris
1+210,00kr.
6+178,00kr.
Føj til ønskeliste

CÔTES DU JURA ASSEMBLAGE ROUGE 2018

Med Chateau Bethanie Assemblage Rouge, præsenterer vinkooperativet Arbois her en smagfuld blanding af vinifikation og tradition. Denne vin udtrykker Jura regionens unikke karakter gennem en kombination af Poulsard, Pinot Noir og Trousseau-druer.

Man får en livlig rød farve i glasset, og i næsen en elegant bouquet af røde frugter og kirsebær med en antydning af trænoter. Ved første slurk fornemmer man hurtigt den subtile balance og kompleksitet i vinen. Den har en smuk harmoni i munden, flot afbalanceret med silkebløde tanniner. En frisk og let rødvin, som fungerer ganske pænt til tapas-anretningen, friske salater, charcuteri-platten eller til en god gammeldags pizzaften! Serveres bedst ved 15°C.

Vinifikation: Druerne gennemgår først en total afstilkning, hvorefter de gennemgår nogle dages maceration i rustfrie ståltanke ved 25°C. Saften aftappes og gæringsprocessen afsluttes, hvor vinen får lov til at hygge sig i nogle måneder på egetræsfade.

Lidt om producenten: Fruitière Vinicole d’Arbois er et af de første vinkooperativer, der blev grundlagt i Frankrig. Det blev skabt d. 4. januar 1906 på foranledning af 26 vinmagere i byen Arbois. Deres udholdenhed og jagt på fortræffelighed gjorde at Arbois modtog det første AOC-mærke (Appellation d’Origine Controlee) i Frankrig. Det skete d. 15. maj 1936. I dag huser de mere end 100 medlemmer fordelt på over 250 hektar, der i alt producerer over 1 mio. flasker Jura-vin.

Læs mere om Arbois’ Jura historie.

Producent

Produkttype

Sulfitter

Ja

Årgang

2018

Indhold

75

Alkohol

12,5

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Druer

, ,

Indkøbskurv