Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon

Verdens bedste vin 2022!
StkPris
1+1.250,00kr.
1.250,00kr.
94
Wine Spectator
94
Jeb Dunnuck
Føj til ønskeliste
  • Bagekrydderier
  • Cedertræ
  • Kirsebær
  • Solbær

Double Diamond Oakville Cabernet Sauvignon 2019

Verdens bedste vin ifølge Wine Spectator! The wine of the year 2022 – Wine Spectator VAUW

Lillesøster må være stolt. Thomas Rivers Brown, laver fantastiske vine under navnet Schrader, og har nu lavet en, ja man kan jo ikke rigtig kalde den for en mindre vin, nu den er kåret til verdens bedste.

Men i hvert fald det er en blanding af vinmarker beliggende i Oakville. Vinen har modsat de andre han laver, kun været på 16 måneder på franske egefade, og det gælder kun for 50% af druerne.

Vinen er et skoleeksempel på hvordan en Napa Cab skal smage. Masser af solbær, modne kirsebær og blåbær. Et lille skørt af urter, salvie og mynte, et integreret fad, faste men modne tanniner.

What´s not to like, og så til en pris der er langt under dens ligemænd.

Thomas Rivers Brown har en meget naturlig tilgang til at lave vinene på. Han tilsætter først en lille smule svovl efter den malolaktiske fermentering. Hverken gær, syre eller andet bliver tilsat. Vinen filtreres eller klares heller ikke.

Som han siger:

“Vi vil have de forskellige plots til at udtrykke sig selv, og have deres egen særegenheder. Og det må man sige at de har.”

Det her er en ekstremt eksklusiv vin, som vi kun har fået i et meget begrænset parti. Når de er solgt, så er de væk. Det er ikke en vin, du skal åbne lige med det samme. Den har godt af et par år i vinkælderen, før den opnår sit fulde potentiale. Det er samlerobjekt med mulighed for at blive penge værd. Det er en meget populær og eftertragtet vin.

Årgang

2019

Druer

Indhold

75

Alkohol

15,5

Vindistrikt

Økologisk

Naturvin

Biodynamisk

Producent

Sulfitter

Ja

Produkttype

Land

Indkøbskurv