Adegas Terra de Asorei - Crianza Sobre Lias
Køb 6 stk. og spar 10%
Citron
Fersken
Melon
Adegas Terra de Asorei - Terra de Asorei
Adegas Terra de Asorei 2022 er en fremragende ung hvidvin produceret af vinhuset Vintae. Vinen er lavet udelukkende på Albariño-druer fra vinmarker i området Val do Salnés i Galicien, der ligger i vindistriktet Rías Baixas i det nordlige Spanien, som er kendt for sine frugtbare jorde, milde klima og absolut verdensklasse vin.
Albariño-druerne til Adegas Terra de Asorei udvælges og høstes møjsommeligt i hånden, hvorefter de presses forsigtigt, og vinificeringen begynder. Gæringstemperaturen er 16º C i 21 dage i rustfrit stål. Vinen får seks måneders lagring på bærmen, de første to uger med to pumper ugentligt, derefter én. Herefter lagres vinen i yderligere seks måneder med sine gærrester, og ender med 13% alkohol, 7g syre og 0,6g restsukker per liter.
Vinen har en smuk strågul farve med grønne refleksioner.
På næsen er der aromatiske urter, dild, laurbærblad, balsamisk, grapefrugt og citron, og fersken.
På ganen er vinen frisk, rig, med et sødt strejf, gentagelse af citrus- og stenfrugtsensationer.
Smagen er tør med en god syre og en lang eftersmag. Fyldig krop, god struktur i munden og med ægtheden af Albariño-druens karakteristika.
Adegas Terra de Asorei er en fremragende vin, lavet af et vinhus med fine værdier, som faktisk ses genspejlet i vinens etiket, der prydes af seks A'er arrangeret i et krystallignende mønster, som symboliserer den frygtløse ånd i vinhusets fællesskab: Albariño, Autentisk, Adega ("vinkælder"), Atlanterhavet, Kunst og Amor ("kærlighed").
- 91 point, Peñín Guide 2023
- 92 point, Peñín Guide 2021 og 2022
- 93 point, Decanter 2021
- Sølvmedalje, Mundus Vini 2020 (Tyskland)
- Guldmedalje, Galiciske Vinguide fra 2019 til 2020 (Luís Paadín)
- Sølvmedalje, Concours Mondial de Bruxelles 2016 (Belgien)
- 90 point, Repsol Guide 2014 (Spanien)
- Sølvmedalje, International Wine Guide 2014 (Spanien)
- Sølvmedalje, Concours Mondial Bruxelles 2011 (Belgien)
Terra de Asorei er en eminent ledsager til sushi og andet fisk, skaldyr samt salater. Den kan selvfølgelig også nydes som frisk aperitif.
God til
Jazz and Summer
Første Date
Lystig
FOMO