2022

Fattoria Corzano e Paterno Terre Di Corzano Chianti DOCG

11454
Til alle os der er tossede med Toscana. Lys, let og rank Chianti.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
239,00 kr. InStock
Smagenoter

Anis

Kirsebær

Rose

Anis
 Kirsebær
 Rose

Mundvandsdrivende og kirsebærsten-ish

Certificering:
Denne vin er økologisk, hvilket betyder, at druerne er dyrket uden brug af syntetiske pesticider og kunstgødning. Økologisk vinproduktion lægger vægt på bæredygtighed og beskyttelse af miljøet, samtidig med at man bevarer druerne og jorden i en naturlig balance.

Flasker produceret:
Der er blevet produceret 30.000 flasker af denne vin, hvilket betyder, at det er en forholdsvis lille produktion. Vinhuse med mindre produktioner fokuserer ofte på kvalitet frem for kvantitet.

Druetyper:
Vinen er lavet på to traditionelle italienske druesorter, Sangiovese og Canaiolo.

  • Sangiovese er den mest plantede drue i Italien og kendes for sine smagsnoter af kirsebær, rød frugt og urter samt dens potentiale for at udvikle komplekse vine.
  • Canaiolo er en lidt mere sjælden drue, der traditionelt bruges som blandingsdrue med Sangiovese for at give vinen en blødere struktur og lidt mere frugtsødme.

Årgang:
Vinen, du får her, er fra årgang 2018, som var et godt år i mange vinregioner i Italien, hvor vejret var ideelt for vinproduktion med balanceret regn og sol.

Druernes høst og vinifikation:
Druerne til denne vin er håndhøstede, hvilket sikrer, at de plukkes på det optimale tidspunkt og med større omhu. Dette bidrager ofte til en højere kvalitet af vinen, da kun de bedste druer vælges.
Efter høsten bliver druerne fermenteret (gæret) separat, både ud fra hvilken drue de er og hvilken mark de er dyrket på. Dette gør det muligt at bevare de unikke karakteristika fra hver drue og område. I de bedste år lader vinmageren ca. 5% af druerne blive i deres klaser uden at fjerne stilkene, hvilket kan give ekstra kompleksitet og tanniner til vinen.

Fermenteringen foregår på en naturlig måde uden tilsat gær i små beholdere på 1 ton og åbne gæringskar. Maceration (hvor skallerne ligger med i mosten for at give farve og smag) varer mellem 21 og 35 dage, afhængigt af kvaliteten af druerne og forholdene på vinmarkerne, såsom placering og jordtype. For at trække smag fra drueskindet foregår ekstraktionen blidt, oftest ved at man forsigtigt trykker drueskindet ned i mosten, og der pumpes sjældent om.

Malolaktisk gæring, som gør vinen mere rund og blød, foregår delvist på træfade og delvist på ståltanke. Herefter lagres vinen i omkring et år på store træfade kaldet "Botti grandi", som har en kapacitet på mellem 25 og 40 hektoliter. En lille del af vinen lagres også i brugte barriques (225 liter) og tonneaux (500 liter), hvilket tilfører subtile trænoter uden at overvælde vinens naturlige smag.

Smag og aroma:
Vinen har en dyb rubinrød farve og dufter først af vilde kirsebær, røde blommer og friske pæoner (en blomsterduft). Efter lidt tid udvikler aromaen sig og der kan duftes noter af fyrretræsblade, grillede svampe (specifikt Crimini-svampe) og laurbærblade.
Når man smager vinen, vil man opleve en saftig kerne af røde bær og søde toscanske urter, med en forfriskende mineralitet, alt sammen pakket ind i modne, silkebløde tanniner.

Servering:
Denne vin passer særdeles godt til grillet kød, pasta med svampe og oste lavet på fåremælk. Vinen har både nok fylde og syre til at komplimentere de rige og smagfulde retter uden at overdøve dem.

God til

Ferie

City Hang Out

Comfort

Hygge

Årgang
2022
Oprindelsesland
Italien
Region
Toscana
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Volume
75cl
Økologisk
Ja
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.