Matías Riccitelli, Tinto de la Casa, Malbec
Hjem til mor, formfuldendt, blomstrende, med et lille pift af Chanel no 5.
Blomme
Cigarkasse
Når husets rødvin leger med franske egefade
Navnet siger sig selv - det er husets rødvin. Og er det ikke altid det bedste, man serverer for sine gæster? Her leger Matias lidt mere med teknikkerne. Halvdelen af vinen er fermenteret i hele klaser, og derefter bliver vinen fermenteret i små franske egefade. Denne metode giver vinen en unik karakter og kompleksitet, som er svær at finde i andre vine.
Franske egefade tilføjer kompleksitet
Her kommer mere fylde og fadnoter på vinen. Masser af krydderi og florale noter præger smagsoplevelsen. De franske egefade tilføjer subtile vanilje- og karameltoner, som harmonerer perfekt med vinens naturlige frugtighed. Det er en vin, der både kan nydes alene eller sammen med et godt måltid.
Malbec-druens karakteristika
Malbec-druen, som er hovedbestanddelen i Tinto de la Casa, er kendt for sin dybe farve og intense smag. Druen stammer oprindeligt fra Frankrig, men har fundet sit andet hjem i Argentina, hvor den trives i det varme klima. Matias har formået at fremhæve det bedste fra begge verdener i denne vin.
Visuel og aromatisk oplevelse
Vinen har en flot, mørk rubinrød farve, som allerede ved første blik lover en rig og fyldig smagsoplevelse. I næsen mødes man af en bouquet af mørke bær, krydderier og en let blomsterduft. Smagen er intens og vedvarende med en god balance mellem syre og tanniner.
Alsidighed og lagringspotentiale
Tinto de la Casa er en vin, der kan lagres i flere år, men som også kan nydes nu. Den er alsidig og passer godt til både rødt kød, vildt og kraftige oste. Det er en vin, der vil imponere dine gæster og give dem en uforglemmelig smagsoplevelse.
Matias' innovative vinfremstilling
Matias' eksperimenterende tilgang til vinfremstilling gør Tinto de la Casa til noget helt særligt. Det er en vin, der viser, hvad der kan opnås, når man tør tænke uden for boksen og lege med traditionelle teknikker. Resultatet er en vin, der er både kompleks og harmonisk, og som vil blive husket længe efter, at flasken er tom.
God til
Fødselsdag
Sommerhus
Comfort
Hygge
Mød dem, der har lavet din vin
Washington State har Charles Smith. Argentina har Matías Riccitelli. 2 store rock’n roll personligheder, der laver fantastisk vin på deres helt egen måde. Matías har det ikke fra fremmede – Hans far er Jorge Riccitelli, som har arbejdet for det meget kendte argentinske vinhus Bodegas Norton. Han var den første latinamerikanske vinmager, der blev Wine aker of the year i Wine Enthusiast i 2012 – bravo. Matías er født oppe i den nordlige del af Argentina, helt oppe i Salta provinsen, i byen Cafayete, som ligger på grænsen til ørkenen og laver Argentinas allerbedste Torontes. Han flyttede til Mendoza for at udleve sin drøm om at lave vin, som ikke bare ender i store tankvogne og bliver solgt i 3 liters papkartoner i supermarkeder. Han har rejst vinverdenen tynd, men hans store mentor er stadig hans far, og i 2009 besluttede han sig til at lave sin egen vingård.