2021

Matsu El Recio

10055

Velplejet og i sin bedste alder. 90 år gamle stokke and still going strong.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
225,00 kr. InStock
Smagenoter

Cedertræ

Dild

Figne

Cedertræ
 Dild
 Figne

Toro-tyrens kraft og blødhed i perfekt balance

El Recio fra Matsu er en vin lavet 100% på Tinta de Toro, som er det lokale navn for Tempranillo. Druerne kommer fra 90-100 år gamle vinstokke, der dyrkes efter biodynamiske principper. Vinen er lagret betydeligt længere end sin lillebror El Picaro, nemlig hele 14 måneder på gamle fade. Denne længere lagring giver vinen en dybere kompleksitet og en rigere smagsprofil.

Full-bodied vin med dyb kompleksitet

Resultatet er en "full-bodied" vin med masser af kraft og energi. Farven er intens rubinrød, og i næsen fornemmes de mange lag fra fadlagringen, herunder noter af chokolade, vanilje og modne sorte frugter. I ganen er vinen rund og silkeblød med et diskret hint af glycerin-fedme og en interessant lang mineralsk eftersmag. Denne kombination af kraft og blødhed gør El Recio til en vin med stor personlighed.

Perfekt til kraftige kødretter

El Recio er en vin, der virkelig viser power fra ”tyre-druen” men samtidig formår at bevare en behagelig blødhed. Det er dog ikke en vin til lette retter som små salater, men derimod et godt valg til en herremiddag, hvor kraftige kødretter og fyldige smage er på menuen. Vinen kan også nydes alene, hvor dens komplekse smagsnuancer virkelig kan komme til deres ret.

Interessant baggrundshistorie om etiketten

Et sjovt faktum om El Recio er, at manden på etiketten ikke er en vinmager fra Toro, som man måske skulle tro, men en hollandsk skuespiller bosat i Barcelona. Han er blevet castet som model til etiketten og har med tiden udnyttet dette til fulde. Hver gang han spotter en flaske med sit eget ansigt på, går han ind i den pågældende butik eller vinbar og påstår, at han har en aftale med vinhuset om, at han må få en gratis flaske.

Vintae's udfordringer med etikettens model

Dette lille trick bruger han så ofte, at Vintae, vinhuset bag Matsu, er ved at være lidt træt af ham. Går den, så går den. Alle tre vine fra Matsu-serien er lavet på Tempranillo, som høstes på et højt plateau i Toro. Her er klimaet barskt, med solbagende dage og iskolde nætter, så det er benhårdt at være vinstok (og vinmager) her. Toro betyder ”tyr” på spansk, og det er lige præcis, hvad der karakteriserer disse vine: en stor, svedende, gammel tyr, der er stædig som bare pokker.

"Tempranillo fra Toro. Ganske intens i smagen med brombær, mocca og krydderier pakket ind i en fin syre. Frisk og imødekommende med en flot lang krydret afslutning. 5 stjerner, 90 point - spritnyt.com"

God til

Date Nummer 54

Sheltertur

Comfort

Hygge

Årgang
2021
Oprindelsesland
Spanien
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14,5%
Producent
Vintae
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.