SAS LAVAU Côtes du Rhône Le Travailleur
Her har vi en arbejdshest af en Rhône-vin – lavet på 80% Grenache og 20% Syrah fra de solmættede marker mellem Montélimar og Nîmes.
Vinen gærer køligt, får lidt maceration og tilbringer sit første år på tank – så frugten forbliver frisk og saftig.
I glasset finder du solmodne brombær, solbær og knuste hindbær, pakket ind i blød struktur og med en livlig syre, der holder den hele vejen hjem.
Den er jordnær, tilgængelig og lige så villig til grillmad som til en simpel pastaret.
En vin, der gør arbejdet uden at pive – og det er jo netop pointen.
Køb 6 stk. og spar 15%
Mød dem, der har lavet din vin
Historien om Lavau- familien begyndte i det 19. århundrede, i Saint-Émilion. Det fortsatte i Tunesien, hvor René Lavau og hans søn forvandlede en lille ejendom med vinstokke og appelsintræer til en blomstrende forretning, der blev landets største vinproducent. Jean-Guy Lavau (Renés barnebarn) og hans kone Anne-Marie vendte tilbage til Frankrig i 1960’erne og tog ansvaret for en lille vinfremstillingskælder i Sablet i hjertet af Rhone-dalen. Dette ville blive Maison LAVAU i 1965.