Vintae Le Naturel Blanca
Køb 6 stk. og spar 10%
Appelsin
Grapefrugt
Gult æble
Denne Garnacha Blanca vin er et godt bud på en begyndervin, hvis du skal prøve kræfter med naturvin. Farven er flot korngul med grønne nuancer og gyldne skær. Fin og ren glasset. Duften er intens uden spor af svovl. Du mødes af tropiske frugter såvel som modne frugter, der dominerer i næsen. Du rammes også af liflige citrusaromaer med en mineralsk baggrund. Der er noter af blomster og subtile hints af honning og sirup. Lad den hvile lidt i glasset, så den kan udvikle sig.
Smagen og fornemmelse er syrlig - fra start til slut. Den er cremet og lækker. Eftersmagen er en smule bitter, men fuld af elegance, hvilket tilføjer kompleksitet til vinen.
Fun fact: Da vinen først blev lanceret, vidste producenterne ikke helt, hvor længe sådan en naturvin reelt kunne holde sig, så som en gimmick blev der på etiketten skrevet en sidste holdbarhedsdato. Dette både for at prikke lidt til folks skræk for naturvin (tilbage i 2014) og som en reminder om, at vinen er lavet til umiddelbar nydelse og ikke til kælderlagring.
Nogle folk tog det dog lidt for bogstavelig og kunne finde på at komme tilbage med vinen og pointere, at den var for gammel, og siden er datoen blev sløjfet fra etiketten. Vi kan dog afsløre, at vinen smager fortræffeligt selv om datoen er "overskredet" med op til et år.
Mød dem, der har lavet din vin
Spansk familievirksomhed med en kærlighed for vin. Vintae er fra La Rioja i Spanien, men de rejser gerne langt for at få fingrene i de helt rigtige vine. Vintae blev startet af José Miguel Arambarri Terrero – en forretningsmand fra La Rioja – der i 1999 besluttede sig for at vende tilbage til familiens rødder: at producere lækre spanske vine. Desværre var familiens egne marker ødelagt af et vinlus-angreb. Han indgik i stedet samarbejde med Castillo de Maetierra og Maetierra Dominum. Det blev startskuddet for Vintae og udviklingen af Libalis-serien. Han fik senere selskab af sine sønner, Richi og José Miguel, der udgør Vintae, som vi kender det i dag.