El Galayo Blanco
”Vino blanco especial” kalder producenten vinen. Det, der gør vinen ”especial”, er, at drueskallerne har haft kontakt med mosten i 30 dage. Derfor har vi at gøre med en orangevin og ikke ”bare” en blanco (hvid).
Det er en forrygende begynder-orange med hvide blomster, fersken og et fint præg af tørrede frugter.
Servér den afkølet og farv dagen orange.
Fersken
Jasmin
Tørrede-urter


91 point - Robert Parker / The Wine Advocate
"The skin-contact white 2023 El Galayo Vino Blanco fermented in concrete with the skins for 35 days and was kept with the lees for three months, replicating the traditional white in the zone. It has a golden color and a nose of yellow fruit; it's not too tannic and has some nutty undertones and a round and velvety palate with volume and freshness. It has 13% alcohol and a pH of 3.4 and 5.8 grams of acidity. 25,000 bottles produced. It was bottled in May 2024."
Mød dem, der har lavet din vin
Heldigvis for vinverdenen og heldigvis for os, findes der folk som Jesús María Soto ('Chuchi'). Efter at have arbejdet med både salg og produktion af kvalitetsvin i Castilla y León gennem 25 år, kunne han ikke bare lade stå til. I 2013 etablerede han således familievinfirmaet SotoManrique med sin kone, Manrique og hendes søster.