Jean Fery & Fils, Givry Rouge
Køb 6 stk. og spar 10%
Domaine Jean Fery Domaine Jean Fery & Fils er i øvrigt en familiedrevet vingård, som igennem fire generationer har fremstillet topkvalitetsvine i Bourgogne. Vingården ligger i den smukke landsby Échevronne, mellem Beaune og Nuits-Saint-Georges hvor Côte de ...
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 3 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 1 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Domaine Jean Fery & Fils er i øvrigt en familiedrevet vingård, som igennem fire generationer har fremstillet topkvalitetsvine i Bourgogne. Vingården ligger i den smukke landsby Échevronne, mellem Beaune og Nuits-Saint-Georges hvor Côte de Beaune og Côte de Nuits mødes. Vingårdene strækker sig over 32 hektar fra nord til syd i Bourgogne i adskillelige verdensberømte appellationer, og de er varmt anbefalet af vinguides som Bettane & Desseauve og Guide Hachette des Vins.
Det hele startede, som alle andre bourgogne historier, tilbage i det 19 århundrede. Familien startede som bønder med forskellige afgrøder. Hos Jean Fery var det hindbær og solbær. Frem til nu har familien haft den første kvindelige ansatte i Vinlaboratoriet i Beaune (1940).
Jean Fery var med i gruppen Groupement des jeunes professionels de la vigne et du vin. (foreningen for unge vinmagere), som var med til at skabe de 2 appellationer Bourgognes Haute-Côtes de Beaune og Bourgognes Haute-Côtes de Nuits i 1961.
I 2011 var det så tid til at gøre alle deres 14 hektarer af vinmarker økologiske. Nu er 14 Hektar (en hektar er 10.000 m2 = 2 fodboldbaner) jo en del, men da Bourgogne er et kludetæppe af små jordlodder (det var ham Napoleon og hvordan man fordelte arv imellem de efterladte, der er skyld i den hovedpine). Det betyder, at det ikke er et samlet område i Jean Fery’s tilfælde.
Vingården blev grundlagt i 1922, og i 1988 overtog Jean-Louis ejendommen efter sine forældre, og gjorde sin barndomsdrøm til virkelighed: at give familieejendommen midler til at udvikle sig yderligere ved at udføre nødvendigt byggearbejde og investeringer, og til at købe nye vinmarker. Han dedikerer nu al sin tid til vinmarkerne.
Markerne dyrkes I henhold til principperne for økologisk landbrug (certificeret af ECOCERT siden 2011), hvilket kræver stor dedikation og en hel del fysisk arbejde. Jean-Louis organiserer arbejdet i alle vinmarker på ejendommen året rundt, og der er bemanding året rundt for at servicere vinstokkene.
Alle druerne håndplukkes, og umodne og eventuel skadede druer frasorteres. Herefter foregår der en 5 dages maceration ved lav temperatur og siden foretages malolaktisk gæring. Vinene lagrer på en blanding af nye og gamle egefade og for de røde vines vedkommende foretages ingen filtrering, inden vinene kommes på flaske.
Jean-Louis Féry’s team er ansvarlig for at producere og lagre vinene i henhold til traditionelle metoder, med omhu og respekt for terroirerne. De undgår unødvendig maskinel håndtering og er opmærksomme på de biologiske processer, der sker i karrene. De tøver dog aldrig med at innovere med nye teknikker eller udstyr, såsom “nye tønder, hvis de kan vise sig at være gavnlige for vinen: kvalitet er uvurderlig.”
Ejendommen er nu i hænderne på næste generation; Jean-Louis’ sønner, Frédéric og Laurent Féry, som stolte viderefører og videreudvikler Bourgognes storslåede vinøse fremtid.
Bourgogne og Pinot Noir kører et langt og frugtbart parløb. Bourgogne er hjemsted for nogle af verdens mest berømte Pinot Noir-vine. Druen er for eksempel den eneste, der må bruges til at lave rødvin af i Bourgogne. Bourgognes Pinot Noir-vine er kendt for deres kompleksitet, elegance og lange levetid; både i eftersmag og i lagringspotentiale.
Bourgogne er et komplekst og enormt varieret sammensat område. Jordbunden har store forskelle mellem undergrunden og de mange forskelligartede jordlag, som smeltevandet fra den seneste istid har formet til de bakker og skråninger.
Han har marker i:
Cotes de Nuits for de røde
Cotes de Nuits villages ”Clos de Magny”
Nuits Saint Georges ”Les Damodes”
Vosne Romanee “Aux Réas”
Morey Saint Denis “Les Champs de la Vigne”
Gevrey Chambertin “Les Crais”
Vougeot 1. Cru “Les Cras”
Cotes de Beaune de røde
Bourgogne Hautes Cotes de Beaune
Savigny Les Beaune ” Sous La cabotte”
Savigny Les Beaunes 1. Cru “Les Vergelesses”
Pernand Vergelesses 1 cru “Les Vergelesses”
Aloxe Corton 1. Cru “Les Guerets”
Corton Grand Cru “Les Chaumes”
Cotes de Beaune de hvide
Bourgogne Chardonnay “Les Monatines”
Rully 1. Cru “La Pucelle”
Pernand Vergelesses “les Combottes”
Savigny Les Beaunes “Ez Connardises”
Savigny Les Beaune 1. Cru “Les Vergelesses”
Puligny Montrachet “Les Nosroyes”
Chassagne Montrachet 1. Cru “Abbaye de Morgeot”
Meursault “Les Narvaux”
Meursault “Les Dressikes”
Meursault 1. Cru Les Boucheres
22 vine på 28 fodboldbaner, det er da noget.
Vi har valgt 15 af vinene, og er superglade for at kunne skænke ud af økologisk Bourgogne.