Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia
Køb 6 stk. og spar 10%
Ønsket og evnen til, at udvælge de bedste druer fra tre af Siciliens bedst egnede områder og kunsten at lave vin, med respekt for de enkelte druesorter og oprindelsesområdet: dette er Cantine Amato. Familien har overdraget passionen for vin på Sicilien, fra far ...
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Køb 6 stk. og spar 10%
Ønsket og evnen til, at udvælge de bedste druer fra tre af Siciliens bedst egnede områder og kunsten at lave vin, med respekt for de enkelte druesorter og oprindelsesområdet: dette er Cantine Amato.
Familien har overdraget passionen for vin på Sicilien, fra far til søn i tre generationer.
Siden begyndelsen af deres historie, har de valgt at udvælge de bedste druer, fra forskellige territorier på Sicilien, for at producere vine, der er fornøjelige og stærkt knyttet til deres oprindelsesområde. I dag har konstant og lang forskning fået familien, til at vælge tre territorier, hvorfra de producerer deres vine. Områderne er: Jato Dal-, Grotto- og Marsala.
I 1930’erne emigrerede en ung Vincenzo Giardina Papa til Amerika, men besluttede sig efter et par år, at vende tilbage til sit hjemland. Hans tilbagevenden til Sicilien og det faktum, at han mere end noget andet savnede de typiske retter fra øens gastronomiske tradition, førte til, at han åbnede en lille taverna i Piraino, i provinsen Messina.
Dette er begyndelsen på historien om vingården Amato: i Vincenzos fodspor grundlagde hans svigersøn Rosario Amato, en vingård i 1958 i Contrada S. Ignazio i Piraino. Det er her virksomheden, i en større, mere moderne og teknologisk udgave, stadig holder til i dag.
De opnåede resultater, som er frugten af den lidenskab og dedikation, Rosario helligede sig i sit arbejde, fik ham gennem årene til at udvide vingården, ved at købe nogle trætønder og betontanke.
I 1980’erne var det hans søn Salvatores tur, drevet af samme dedikation som sin far, med samme ønske, om at forbedre kælderen og berige den med avantgardeudstyr til vinfremstilling.
I dag støttes Salvatore i ledelsen af virksomheden af sin familie, især af sin søn Rosario, der fortsætter traditionen som ønolog (én der ved en masse, om videnskaben omkring vin og vinfremstilling), med et forsigtigt sind, nye ideer og en masse energi.
Familien udtaler:
“Vi er vogtere af de ekstraordinære naturressourcer, som vores land tilbyder os, vores mission må være at stræbe efter at testamentere dem til fremtidige generationer.”
Autenticitet, territorialitet og bæredygtighed er det, der guider os hvert år, i valget af de sundeste druer, i det omhyggelige arbejde i kælderen og i produktionen af alle vores vine.
Den lange erfaring og ønsket om, altid at gøre det bedre repræsenterer essensen af vores produktion, som er baseret på kvalitet. Ingredienserne i vores vine er: sol, luft, vand, jord og dyb viden.