Cantine Amato

3 produkter

Ønsket og evnen til, at udvælge de bedste druer fra tre af Siciliens bedst egnede områder og kunsten at lave vin, med respekt for de enkelte druesorter og oprindelsesområdet: dette er Cantine Amato. Familien har overdraget passionen for vin på Sicilien, fra far ...

Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia
Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia
Ladies Night FOMO Bio Øko Pool Party

Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
150,00 kr. InStock
Cantina Amato - Nerello Mascalese
Cantina Amato - Nerello Mascalese
Sommerhus Eventyrlysten Øko Strik og Drik Hygge

Cantina Amato - Nerello Mascalese

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
145,00 kr. InStock
Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia
Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia
Bio Øko

Cantina Amato - Grillo DOC Sicilia

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
150,00 kr. InStock
3 ud af 3 produkter

Ønsket og evnen til, at udvælge de bedste druer fra tre af Siciliens bedst egnede områder og kunsten at lave vin, med respekt for de enkelte druesorter og oprindelsesområdet: dette er Cantine Amato.

Familien har overdraget passionen for vin på Sicilien, fra far til søn i tre generationer.

Siden begyndelsen af ​​deres historie, har de valgt at udvælge de bedste druer, fra forskellige territorier på Sicilien, for at producere vine, der er fornøjelige og stærkt knyttet til deres oprindelsesområde. I dag har konstant og lang forskning fået familien, til at vælge tre territorier, hvorfra de producerer deres vine. Områderne er: Jato Dal-, Grotto- og Marsala.

Jato Dal

Et område med en stærk landbrugsmæssig nuance, præget af blide bakker og brede dale dækket af vinmarker og agerjord, krydset af Jato-floden.

Flodens løb er markeret, indtil den møder Belìce-floden, ved tilstedeværelsen af ​​fem gamle møller, der stadig var i drift i begyndelsen af ​​det 20. århundrede.

Klimaet er kendetegnet ved milde vintre og varme somre, temperaturvariationer mellem dag og nat og god ventilation, der fremmer ventilation og sundhed af vinstokkene.

Nogle af vinmarkerne vokser på lerjord, andre på sandjord; hver har omkring 4000 planter pr. hektar, til en drueproduktion på højst 2 kg pr. plante, hvilket giver fremragende resultater med hensyn til kvalitet.

Overbevist om det ekstraordinære potentiale i dette hjørne af Sicilien, har familien identificeret to forskellige områder baseret på jord, mikroklima og højde:

– Contrada Guastella : med udsigt over Jato-dæmningen, der ligger omkring 400 meter over havets overflade, er det jorden med en medium tekstur, der har tendens til at være lerholdig.

Her dyrkes Catarratto og Nerello Mascalese, hvorfra der produceres to vine i Vibrazioni-kollektionen. Og også Nero d’Avola og Syrah, som den mere fyldige røde fra Gaudis-kollektionen, er lavet af.

– Contrada Grassuri: Beliggende på blide skråninger mellem 200 og 300 meter over havets overflade, er kendetegnet den overvejende sandjord med en god procentdel kalksten, som ikke kræver kunstvanding.

Her dyrkes de indfødte Grillo og Insolia vinstokke, hovedpersonerne i deres Vibrazioni-kollektion.

Grotte

Grotte-området er beliggende i det centrale-sydlige Sicilien, i provinsen Agrigento, få kilometer fra Templernes Dal.

Med tilnavnet “Nero d’Avolas land”, anses dette område for at være et af de mest velegnede på Sicilien, til dyrkning af den berømte indfødte vin, takket være jordens særlige karakter og den århundrede gamle viden, overleveret gennem generationer af de ældste vinmagere.

Området er præget af bakker og dale fulde af vinmarker, med højder mellem 400 og 600 meter over havets overflade.

Klimaet er typisk middelhavsklima med milde vintre og meget varme somre, præget af temperaturforskelle mellem dag og nat.

Vinmarkerne er sydvendte, og nogle af dem vokser på sandjord, mens andre på lerjord. Jorden er kendetegnet ved en høj tilstedeværelse af kalk og kalksten, som har en kølende effekt på vinstokkene, som især er vigtige på varme sommerdage.

Det er fra dette territorium, at Don Ros er født, hverdags- og letdrikkelige vine lavet af oprindelige sorter som Nero d’Avola, Insolia og Catarratto.

Marsala

Beliggende i det vestlige Sicilien behøver Marsala – byen med siciliansk vin – ingen introduktion.

Et generøst territorium, særligt velegnet til produktion af vine med højt alkoholindhold, både i oxidative og forstærkede stilarter, takket være den konstante eksponering for sollys, der gør det muligt for druerne at nå betydelig modenhed.

Deres “Diliziusi” vine, fra siciliansk dialekt betyder lækker, er født fra dette territorium, opnået fra oprindelige aromatiske varianter med en intens bouquet og en delikat, sød smag.

Cantine Amato: Vine på Sicilien i over 60 år, med respekt for oprindelsesområdet

I 1930’erne emigrerede en ung Vincenzo Giardina Papa til Amerika, men besluttede sig efter et par år, at vende tilbage til sit hjemland. Hans tilbagevenden til Sicilien og det faktum, at han mere end noget andet savnede de typiske retter fra øens gastronomiske tradition, førte til, at han åbnede en lille taverna i Piraino, i provinsen Messina.

Dette er begyndelsen på historien om vingården Amato: i Vincenzos fodspor grundlagde hans svigersøn Rosario Amato, en vingård i 1958 i Contrada S. Ignazio i Piraino. Det er her virksomheden, i en større, mere moderne og teknologisk udgave, stadig holder til i dag.

De opnåede resultater, som er frugten af ​​den lidenskab og dedikation, Rosario helligede sig i sit arbejde, fik ham gennem årene til at udvide vingården, ved at købe nogle trætønder og betontanke.

I 1980’erne var det hans søn Salvatores tur, drevet af samme dedikation som sin far, med samme ønske, om at forbedre kælderen og berige den med avantgardeudstyr til vinfremstilling.

I dag støttes Salvatore i ledelsen af ​​virksomheden af ​​sin familie, især af sin søn Rosario, der fortsætter traditionen som ønolog (én der ved en masse, om videnskaben omkring vin og vinfremstilling), med et forsigtigt sind, nye ideer og en masse energi.

Familien udtaler:

“Vi er vogtere af de ekstraordinære naturressourcer, som vores land tilbyder os, vores mission må være at stræbe efter at testamentere dem til fremtidige generationer.”

Autenticitet, territorialitet og bæredygtighed er det, der guider os hvert år, i valget af de sundeste druer, i det omhyggelige arbejde i kælderen og i produktionen af ​​alle vores vine.

Den lange erfaring og ønsket om, altid at gøre det bedre repræsenterer essensen af ​​vores produktion, som er baseret på kvalitet. Ingredienserne i vores vine er: sol, luft, vand, jord og dyb viden.

Bæredygtighed i vingården

Dyrkningen følger nøje principperne for økologisk vindyrkning.

Familen fortæller:

Vi genbruger alt det, som naturen giver os, såsom vegetabilsk og animalsk affald, som giver os mulighed for at bevare jordens frugtbarhed og samtidig undgå brugen af ​​kunstgødning.

Vi bruger ikke syntetiske kemikalier, som ikke kun har en negativ indvirkning på menneskers sundhed, men også fører til en væsentlig reduktion af biodiversiteten. For at forbedre jordens frugtbarhed bruger vi grøngødning baseret på bælgfrugter og græsser.

Vi har drevet økologisk landbrug siden 2011, og siden 2015 har vi besluttet at certificere vores vine, for større gennemsigtighed overfor vores kunder.

Bæredygtighed i kælderen

Vi er altid forpligtet til bæredygtighed.

Kælderens struktur er bygget med brug af isoleringsmateriale, som giver os mulighed for at holde miljøet køligt hele tiden med betydelige besparelser på køleenergi. Et effektfaktorkorrektionssystem giver os mulighed for at eliminere spild af elektricitet og samtidig producerer vi grøn energi takket være et solcelleanlæg.

Takket være denne indsats har vi reduceret forbruget med 40 % siden 2016.

I høstperioden begynder plukningen før daggry, for at bevare druernes aromaer og reducere forbruget af nedkøling af most og druer.

Vores flasker er lettere, vi har reduceret deres vægt og dermed reduceret emissionerne fra glasproduktionsprocessen og transporten.

Dag efter dag, år efter år, leder vi efter nye måder at blive grønnere på.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.