Emilio Sciacca

4 produkter

Naturvin er efterhånden på hylderne hos alle førende vinhandler, og vi har også et par snese af dem. Da vi har en forkærlighed for Etna vinene, var det også på sin plads at finde en naturvin i højderne, og vi var ikke i tvivl da vi skulle ...

Emilio Sciacca - RossoBrillo BEAT
Emilio Sciacca - RossoBrillo BEAT

Emilio Sciacca - RossoBrillo BEAT

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
275,00 kr. InStock
Emilio Sciacca - RossoBrillo NAKED
Emilio Sciacca - RossoBrillo NAKED

Emilio Sciacca - RossoBrillo NAKED

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
280,00 kr. InStock
Emilio Sciacca - NEROMAGNO
Emilio Sciacca - NEROMAGNO

Emilio Sciacca - NEROMAGNO

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
325,00 kr. InStock
Emilio Sciacca - BIANCOPIGLIO
Emilio Sciacca - BIANCOPIGLIO

Emilio Sciacca - BIANCOPIGLIO

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
325,00 kr. InStock
4 ud af 4 produkter

Naturvin er efterhånden på hylderne hos alle førende vinhandler, og vi har også et par snese af dem.

Da vi har en forkærlighed for Etna vinene, var det også på sin plads at finde en naturvin i højderne, og vi var ikke i tvivl da vi skulle vælge, det skulle være vinene fra Emilio.

Emilio har travet Etna tyndt som Trekking Guide, og kender vulkanen som sin egen bukselomme. Hans vine er naturlige uden tilsat sulfitter og alt det andet der følger med, når man laver god naturvin.

Vinene er friske, og meget levende, ikke på den måde at vinen ikke er kontrolleret, men man kan virkelig smag liv, saft og kraft i vinene.

Emilio Sciacca dyrker en lille mængde jord på skråningerne af Mount Etna, som er en af de mest spændende vindyrkningsregioner i Italien. Helt fra begyndelsen har han dyrket økologisk, og alle hans druer er indfødte fra Etna – Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Cataratto, Grecanico Dorato og Coda di Volpe. Disse er af gamle vinstokke, der skaber komplekse og enestående vine, som vi mener er nogle af de bedste fra Etna i dag.

I kælderen gøres alt så naturligt som muligt. Emilio brænder for at lade hans druer tale for sig selv, hvilket betyder brug af indfødte gærtyper, brug af ståltanke for at bevare druens naturlige aroma, store gamle egetræsfade og ingen klaring eller filtrering.

Emilio brænder for sit fag. Han er all-round i vinmarken, såvel som i vinhuset. Han har også valgt selv at være i kontakt med sine besøgende. Der arrangeres guidede ture for besøgende og han står selv frem som foredragsholder og tour-guide. Han elsker at tale om vin, svare på spørgsmål og dele sin begejstring. Uanset om det er til en sparsommelig aperitif eller et spændende madlavningskursus med vin, til et hurtigt besøg eller en lærerig vintur. Besøg hans hjemmeside og se, om der er en oplevelse for dig!

Fun fact: Emilios billeder på etiketterne viser noget vi kender i norden som traditionelle nisser. Og nej, vi taler ikke om kiksede have-nisser som hos naboerne til kolonihavehuset. Vi taler om totalt seje vin-nisser! Små væsener, der passer på Emilios vinmarker – ifølge ham selv. De klæder sig i spraglede dragter, agere som ægte spasmagere, og når de har en hat på, bliver de næsten usynlige. Man skal derfor se godt efter for at spotte dem! Disse vi-n-isse-lømler spreder glæde og magi, og de vine, de beskytter, er lige så fortryllende som deres narrestreger. Skål med vores nisse-inspirerede vine, og lad deres lystige ånder følge med dig!

Gad vide hvor de har historien om nisser fra? Nisser, er som bekendt en del af nordisk folklore. Ordet “nisser” kommer fra det danske og norske sprog, mens det svenske ord er “tomtar”. Disse væsner er en del af den nordiske mytologi og folketro -og er blevet videreformidlet gennem generationer. Hvordan er de landet i dette skønne område spørger du måske – vi tænker pga. vinen.

Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.