2020

Borgogno No Name

10179
Protest-Barolo', 3 år på fad og masser af feminin power.

Køb 6 stk. og spar 10%

På lager
485,00 kr. InStock
Smagenoter

Anis

Kirsebær

Lertøj

Anis
 Kirsebær
 Lertøj

Når bureaukratiet siger nej, siger smagsløgene ja til No Name

Druerne til denne vin kommer fra tre forskellige marker, der alle er Cru’s og dedikeret til store Barolo-vine: Cannubi, Fossati og Liste. Det betyder, at vinen egentligt sagtens kunne være en af Borgognos store Baroloer, men vinmageren blev mildt sagt uenig med vinmyndighederne omkring deres håndtering af bureaukratiet, da vinen ikke blev godkendt. Derfor er vinen nedgraderet til ”kun” at være en Langhe, og på etiketten er der tilføjet: Etichetta di Protesta.

Struktureret og intens Nebbiolo "No Name"

Vinen er dog rigtig god, og man får noget for pengene her. Nebbiolo "No Name" er en struktureret, intens og elegant rødvin. Dens aromatiske profil er rig og kompleks, med dufte af røde blomster og frugter, violer og urter. Smagen er lang, saltholdig og frisk, med bløde tanniner. Farven er rubinrød og ganske smuk. Denne vin er et fremragende eksempel på, hvordan en vin kan overraske og imponere, selv når den ikke bærer den prestigefyldte Barolo-betegnelse.

Perfekt til vildt og lagrede oste

Server den til vildt, lagrede oste, bøffer og grillet kød. Fun fact: Hver eneste år skal Borgogno-huset sende prøver af deres vine ind til analyse for at få afgjort, om de lever op til kravene og må kaldes for Barolo. Alle deres vine blev sendt ind, inklusiv dette blend, som er akkurat det samme som alle de andre. Men af en eller anden ukendt årsag blev det ikke godkendt. Det blev Borgognos vinmager kort sagt skide sur over, og besluttede sig for at sælge den alligevel blot under titlen ”No Name”.

Interessant historie bag "No Name"

Vinen er altså lavet præcis som alle andre Baroloer, af de samme druer fra de samme marker, og har fået de obligatoriske tre år på fad, men den er ikke en ”ægte Barolo”. Dette gør "No Name" til en vin med en interessant historie og en vis mystik. Den repræsenterer en form for protest mod bureaukratiet og viser, at kvaliteten af en vin ikke nødvendigvis afhænger af dens officielle betegnelse.

Udfordrer konventionerne med Nebbiolo

Nebbiolo "No Name" er en vin, der udfordrer konventionerne og viser, at stor vin kan komme i mange former. Den er et bevis på, at passion og håndværk kan skabe noget unikt og mindeværdigt, selv når det ikke følger de etablerede regler. Dette gør den til et spændende valg for vinelskere, der ønsker at udforske noget anderledes og bemærkelsesværdigt.

Årgang
2020
Oprindelsesland
Italien
Region
Piemonte
Produktsubtype
Rødvin
Alkoholprocent
14%
Producent
Borgogno
Volume
75cl
Sulfitter
Ja
Ved at klikke "Accepter alle" giver du samtykke til, at vi med cookies indsamler information omkring din adfærd på vores hjemmeside. Vi benytter denne information til funktionelle, statistiske og markedsføringsmæssige formål.