Valentina Passalacqua Rosso Puglia 1 liter
Køb 6 stk. og spar 10%
Blomme
Brombær
Lakrids
Negroamaro: den sorteste af det sorte til terrassen
Negroamaro, kongen af Syditalien, eller er det Primitivo? Det er en smagssag, men jeg hælder helt klart til Negroamaro. Navnet på druen er interessant; Negro er latinsk for sort, og Maru er græsk for sort. Det betyder "den sorteste af det sorte," så der er knald på farven.
Valentina Passalacqua's Rosso Puglia: En let og afkølet fornøjelse
Her i den røde udgave med kun 12,5% alkohol. Det skriger på at blive serveret lettere afkølet, og en lun aften på terrassen ville være perfekt. Valentina er ikke meget for at gøre for meget ved vinene (minimal intervention), og ikke engang i marken. Hun grønthøster ikke de vinplanter, der laver stort udbytte. Som hun selv siger, skal de nok selv finde ud af, hvornår de er klar.
Spontan gæring: En naturlig proces
Når druerne er presset, starter den spontane gæring. Det betyder, at de bruger deres egen gær, som er i druerne, og ikke noget købegær, der kan ændre smagen. Denne proces står på i 5-6 dage, og derefter overføres vinen til åbne tanke. Her presser hun tre gange om dagen "låget" ned. Låget består af gærrester, skind m.m., som søger til overfladen. Ved at presse dem ned på bunden af karret igen, giver det mere næring, farve og tanniner til vinen.
Minimal intervention: En autentisk vin
Efter denne proces lader hun vinen stå. Der er ikke noget med at prøve at styre temperaturen eller filtrere vinen. Nej, den får lov til at passe sig selv, og efter 6 måneder kommer der kapsel på, og den ender på vores hylder. Resultatet er en meget bærfyldt vin, både af brombær og modne kirsebær, men også de mere sarte røde tranebær og granatæble kan smages.
Tradition og innovation i Valentina Passalacqua's vinfremstilling
Valentina Passalacqua's tilgang til vinfremstilling er både traditionel og innovativ. Hendes filosofi om minimal intervention resulterer i en vin, der er autentisk og fuld af karakter. Det er en vin, der afspejler både terroir og håndværk, og som tilbyder en unik smagsoplevelse.
Skrevet af Kenn Husted, Winepusher siden 1986
God til
Lystig
FOMO
Mød dem, der har lavet din vin
Valentina er den største producent af naturvin i verden med 80 hektarer i den solbeskinnet del af nationalparken Gargano i Puglien. Med den størrelse føler hun, at det er vigtigt at udbrede budskabet om naturvin, så det ikke bare er noget grumset vin, der står på en fancy vinbar, og koster kassen. Valentina blev mor i 2008, samtidig med at hun startede vingården op. Det var et vendepunkt for hende at blive mor og vide, at den verden man skal give videre, ikke har kurs den helt rigtige vej. Derfor var det vigtigt for hende at lave en vin, der var så ren som mulig, uden nogle tilsætningsstoffer, og tilgængelig for alle. Det er der kommet 3 forskellige projekter ud af, hvor vi her i Husted Vin har kastet vores kærlighed på nedenstående.