Finca Bacara
Da farfar var ung, var vinene fra den sydlige del af Spanien, nogle krasbørstige sataner, specielt vinene lavet på Monastrell (Mouvedré på Fransk) fra Jumilla. De var harske, tørre høje tanniner, høj i alkohol, og ikke meget til den frugtige ...
Da farfar var ung, var vinene fra den sydlige del af Spanien, nogle krasbørstige sataner, specielt vinene lavet på Monastrell (Mouvedré på Fransk) fra Jumilla. De var harske, tørre høje tanniner, høj i alkohol, og ikke meget til den frugtige side.
Det vi har set de seneste år, er en væsentlig forbedring af kvaliteten, især med blødere tanniner, og en friskere frugt. Det gode ved området, er at der stadig er mulighed for at finde vine til rigtig fornuftige priser. Finca Bacara er en af dem. Vingården er ny, startede i 2016. De har 85 hektar, og ligger oppe på Plateauet i 900 meters højde. En god højde for at lave fremragende vine.
I 2016 gik en gruppe unge vinproducenter fra Jumilla-regionen, der deler en passion for at skabe en innovativ og kvalitetsorienteret vingård, sammen og grundlagde Finca Bacara.
Finca Bacara er et projekt, der er født af ejernes vedholdenhed med det formål at formidle det bedste udtryk for vine og gamle Monastrell-vinstokke, mens de respekterer de traditionsrige historier, klimaet, jorden og omgivelserne.
Vinene fremstilles med minimal intervention og druerne behandles med ekstra omhu. Hver drue omdannes til vine på den mest naturlige og håndværksmæssige måde.
Monastrell-druerne er i højsædet, og det ses som en hyldest til den lokale århundrede lange vintradition med fokus på netop denne legendariske drue.
Finca Bacara er beliggende i det sydøstlige Spanien, og er flankeret af byerne Alicante, Albacete og Murcia. Navnet Finca Bacara kommer fra et gammelt navn for det område, hvor vingården er beliggende.
Vingården fokuserer på at dyrke den lokale druesort Monastrell på deres marker, som er beliggende i en højtliggende dal omkring 900 meter over havets overflade. Denne beliggenhed og højde giver et køligere klima, som giver druerne mulighed for at modne langsomt og udvikle komplekse smagsnoter.
Finca Bacara er kendt for deres modige og eksperimenterende tilgang til vinproduktion og deres innovative etiketter og markedsføring. Deres vine er blevet anerkendt af internationale vinkritikere og har et ry for at være blandt de bedste vine i Jumilla-regionen.
Finca Bacara har således vundet flere priser og anerkendelser for deres vine i løbet af de seneste år. Nogle af de mest prestigefyldte priser inkluderer:
- “Best Value Red Wine” ved Decanter World Wine Awards 2020 for deres “Time Waits For No One” Monastrell
- Guldmedalje ved Mundus Vini 2020 for deres “Casa de la Ermita Selección” Monastrell
- Guldmedalje ved Berlin Wine Trophy 2019 for deres “Madame Bobalu” Monastrell
- 92 point ved Wine Spectator for deres “Madame Bobalu” Monastrell
- 91 point ved Robert Parker’s Wine Advocate for deres “Casa de la Ermita Selección” Monastrell
Dette er specielt imponerende set i lyset af at deres vine 100% vegansk, glutenfri og “single varietal”, hvilket vil sige der kun bruges én og samme sort til hver enkelt vin, som i dette tilfælde naturligvis ikke kan være andet end deres højtelskede Monastrell.