Hitching Post

 

Legendarisk Pinot Noir og restaurant

Frank og Hartley var med til at plante de første Pinot Noir-marker i slutningen af 1970’erne i Californien. Frank kom fra restaurationslivet og ejede restauranten Hitching Post mens Hartley var linefisker i Alaska. I 1979 besluttede de to gamle venner at slå sig sammen og starte en vingård i samme navn som restauranten. De ejer ingen marker selv men har langtidslejet sig ind hos forskellige vinbønder.

Både vingård og restaurant ligger meget tæt på Solvang i Santa Barbara og kom for alvor i vælten, da store dele af kult-filmen Sideways blev indspillet der i 2003. Her drikker de blandt andet Highliner, en af husets store Pinot Noir-vine. Og faktisk dyrker de også Merlot, selv om filmen siger noget andet.

Barbecue og business

Kenn mødte dem på en vintur i USA for i hvert fald 10 år siden, hvor han var inviteret af Californian Wine Institute. Det var en lang tur, som startede i Los Angeles og sluttede i San Fransisco, men det eneste vineri som vakte interesse, var Hitching Post. At der også her blev serveret noget af det bedste barbecue nogensinde smagt, gjorde heller ikke oplevelsen dårligere.

Under middagen rendte Frank rund med tropehjelm og servede og fortalte historier. Kenn gjorde ham opmærksom på, at han var meget interesseret i vinene, og skrev i det følgende halve år 5-6 gange for at høre nærmere, uden respons. Til sidst blev der talt med store bogstaver og det lykkedes at få en aftale i hus.

Husted Vin er “European Outpost”

Det tog altså meget lang at få etableret kontakten, men da det først lykkedes, er vi hængt ved. Vi er de eneste uden for USA som forhandler deres vine. Måske er der lige røget en halv palle til Canada og en halv palle til Japan, men ellers er vi de eneste udefra. Frank kalder Husted Vin for sin ”European Outpost”, hvilket også betyder, at vi nogle gange sender deres vine til andre lande i EU, hvis der er folk, som har specifikke efterspørgsler. Det er unikt at vi har dem ”i stald” som de eneste i EU og det er vi meget stolte af.

Hartley har i øvrigt været i Danmark for nogle år siden og var meget begejstret

Indkøbskurv

Regioner

Årgang

Drue

Organisk

Pris